DenizBank şikayet nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. DenizBank şikayet nasıl yapılır?
  2. DenizBank Genel Merkezi nerede?
  3. DenizBank kredili mevduat hesabı nasıl kapatılır?
  4. DenizBank Kurtaran Hesap geri ödemesi nasıl yapılır?
  5. Ayşenur Hıçkıran kimdir?

DenizBank şikayet nasıl yapılır?

Banka kartı ve kredi kartı kayıp/çalıntı bildirimlerinizi, kartlarınız ve hesaplarınız ile ilgili her türlü talimat ve güncelleme taleplerinizi 08 / 08 DenizBank Telefon Bankacılığı'na iletiniz.

DenizBank Genel Merkezi nerede?

İstanbul, Türkiye DenizBank/Genel merkezi

DenizBank kredili mevduat hesabı nasıl kapatılır?

HAREKETSİZ HESAPLAR NASIL KAPATILIR? Müşterilerimiz hareketsiz hesap kapatma taleplerini DenizBank Şubeleri, Açıkdeniz İnternet Şubesi veya 08 nolu İletişim Merkezi'ne iletebilir ve bu kanallar aracılığıyla işlem yapabilirler.

DenizBank Kurtaran Hesap geri ödemesi nasıl yapılır?

Hemen size en yakın AçıkDeniz ATM'sine ya da DenizBank şubesine gelin, Kurtaran Hesap limitiniz dahilinde taksitli olarak kullanabileceğiniz tutarı 12 aya varan vadeler ile geri ödeme fırsatını kaçırmayın. Kurtaran Hesabınız yoksa hemen KURTARAN yazın, boşluk bırakın T.C. kimlik numaranızı 3280' e gönderin.

Ayşenur Hıçkıran kimdir?

Kariyerine 1996 yılında Citibank'ta Satış Müdürü olarak başlamış olan Ayşenur HIÇKIRAN, 1996-2013 yılları arasında sırasıyla Bursa Bölge Müdürü, Ege Bölge Müdürü, Marmara Bölge Müdürü, Türkiye Satış Kanalları Grubu Başkanı, Tüketici Kredileri ve Satış Kanalları Grubu Başkanı Ödeme Sistemleri, Tüketici Kredileri ,Satış ...