Lastik r ne demek?

İçindekiler:

  1. Lastik r ne demek?
  2. Araç lastiği yük endeksi nedir?
  3. Lastiklerde yakıt verimliliği nedir?
  4. C1 C2 C3 lastik ne demek?
  5. 1222 2009 C1 nedir?

Lastik r ne demek?

Lastik Üzerindeki Yazıların Anlamı 175: Lastik taban genişliği (Kullanılan ölçü birimi milimetredir.). 75: Yanak genişliğinin lastik taban genişliğine oranı (% değeri). R: Lastiğin radial (telli) olduğunu gösterir. 20: Lastik iç çapı, jant ölçüsüdür (Kullanılan ölçü birimi inçtir.).

Araç lastiği yük endeksi nedir?

Lastik Yük Endeksi (İngilizce Load Index), lastiğin izin verilen maksimum hızda hareket ederken taşıyabileceği maksimum yük kapasitesini gösterir. Yük endeksi, iki veya üç basamaklı bir sayıdır ve lastiğin kenarında bulunur.

Lastiklerde yakıt verimliliği nedir?

Bir binek otomobil, yüksek verimliliğe sahip B sınıfı lastikler kullanarak bir C sınıfı lastik kullanmaya oranla 100 kilometrede yaklaşık 0,1 litre daha az yakıt tüketir. En iyi ve en kötü lastik (A - G) arasındaki tüketim farkı, 100 kilometrede 0,6 litre gibi bir rakamla oldukça kayda değer niteliktedir.

C1 C2 C3 lastik ne demek?

C1 Sınıfı Lastikler: Otomobil Lastikleri. C2 Sınıfı Lastikler: Hafif Ticari Araç (Kamyonet ve Minibüs) Lastikleri. C3 Sınıfı Lastikler: Çekici, Treyler ve Otobüs Lastikleri.

1222 2009 C1 nedir?

Lastik etiketleri, motorlu araç lastikleri ile ilgili “Avrupa Birliği Lastik Etiketleme Yönetmeliği (1222/2009)” kapsamında yapılan sınıflandırmaları ifade etmektedir. Binek otomobil (C1), hafif ticari araç (C2) ve ağır vasıta (C3) sınıfında olan araçlar bu yönetmelik kapsamında yer almaktadırlar.