Biye yapımı nedir?

İçindekiler:

  1. Biye yapımı nedir?
  2. Biye kaç cm kesilir?
  3. Ara biye nerelerde kullanılır?
  4. Biye ne ise yarar?
  5. Kumaşta biye nedir?
  6. Reçme nedir ne işe yarar?
  7. Penye biye ne işe yarar?
  8. Biye kesim nedir?
  9. Etek Reçme ne demek?
  10. Reçme dikiş makinesi ne işe yarar?
  11. Brit ne demek TDK?

Biye yapımı nedir?

Biye, giysilerin yaka, etek ve kol çevrelerine başka bir kumaştan ya da kendi kumaşından geçirilen ince şerittir. ... Esnemeyen kumaş kullanılarak üretilen biyeler birbirine eklenerek uzatılabilir niteliktedir. Bu parçalar tasarım amaçlı olduğu gibi temizlik amacıyla da kullanılabilir.

Biye kaç cm kesilir?

Verev demek, kumaş ipliklerine 45 derece olacak şekilde kesilmesidir. Bu şekilde kesmek biyemizin esnek olmasını sağlar. Biye genişliği genellikle 3.5cm, 4cm civarındadır. Kullanım yerine göre genişlikleri değişir.

Ara biye nerelerde kullanılır?

Ara biye bir tasarım unsuru olarak spor giyimde sıkça kullanılır. Penye, jarse gibi ince kumaşların dikiş yerlerini güçlendirir ve renk katar.Parlak renkleri sayesinde spor dış giyim için idealdir.

Biye ne ise yarar?

Kullanım alanları olarak giysinin yaka, kol, etek çevresine kendi kumaşından ya da başka kumaştan geçirilen ince şerit biye tekstil ve hazır giyimde, yerine göre aksesuar yerine göre yaka ve kenar bozuklarını kapatmak için kullanılan kesilmiş ipe benzeyen kumaş parçası olarak gösterilebilir.

Kumaşta biye nedir?

Biye esnemeyen kumaşlarda verevine şerit şeklinde kesilmiş ve birbirine eklenerek uzatılmış kumaşlardır. Kıyafetlerin kenarlarını temizleme amaçlı veya tasarım amaçlı kullanılırlar.

Reçme nedir ne işe yarar?

recme aslen bir dikis turudur. ... konfeksiyon üretiminde kullanılan bir çeşit dikiş makinesi. iki iğneli veya üç iğneli tipleri vardır. reçme dikişi üstten bakıldığında birbirine paralel iki düz dikiş gibi görünür. altta ise lüper isimli bir parça birbirine paralel iki dikişin arasını örerek doldurur.

Penye biye ne işe yarar?

Kullanım alanları olarak giysinin yaka, kol, etek çevresine kendi kumaşından ya da başka kumaştan geçirilen ince şerit biye tekstil ve hazır giyimde, yerine göre aksesuar yerine göre yaka ve kenar bozuklarını kapatmak için kullanılan kesilmiş ipe benzeyen kumaş parçası olarak gösterilebilir.

Biye kesim nedir?

Biye, genellikle kadın giysisinin yaka, kol ya da etek çevresine kendi kumaşından ya da başka bir kumaştan geçirilen ince şeritlere denir.

Etek Reçme ne demek?

Reçme makinesi iki ya da üç dikiş ipliği ile alt lüper ipliğinin bağlanmasını sağlamaktadır. Bu şekilde yapılan dikişe de reçme dikişi denilmektedir. Reçme dikişinin esas kullanım amacı, kumaşların orta kısımlardan birleştirilmesinin sağlanması ve etek ucu ya da kol ağzı gibi bölgelerde desenli dikiş yapılabilmesidir.

Reçme dikiş makinesi ne işe yarar?

Reçme dikişi, 2 veya 3 iğne ipliği grubu ile alt lüper ipliğinin bağlantısı ile oluşur. İğne sayısının değiştirilmesi ve değişik aparatların kullanılmasıyla amaca göre farklı dikişler yapılır. ... Reçme dikişi kumaşın orta bölümlerinde de birleştirme ve süsleme amaçlı olarak kullanılabilir.

Brit ne demek TDK?

a. 1. Düğmeyi iliklemek için kumaş veya iplikten yapılmış özel bir tür ilik. 2. Nakış veya dantelde motifleri birleştiren bağ.