Duş aldıktan sonra gusül alınır mı?

İçindekiler:

  1. Duş aldıktan sonra gusül alınır mı?
  2. Diyanet işleri Başkanlığı gusul abdesti nasıl alınır?
  3. Duş alan kişi abdest almış sayılır mı?
  4. Cünüp olan birine dokunmak abdesti bozar mı?
  5. Cünüpken dışarı çıkılır mı?

Duş aldıktan sonra gusül alınır mı?

Peygamber efendimiz de gusül abdestini banyodan önce alıyordu. ... Çok yaygın olmasa da banyodan sonra da gusül abdesti alanlar vardır. Bunun herhangi bir sakıncası yoktur. Banyonu yaptıktan sonra gusül abdesti alabilirsiniz.

Diyanet işleri Başkanlığı gusul abdesti nasıl alınır?

Gusül abdesti ağza su alıp boğaza kadar çalkalamak, burna su çekmek ve bütün vücudu hiç kuru yer bırakmayacak şekilde yıkamak suretiyle yapılır. Burada sayılan işlemler Hanefîlere göre guslün farzlarıdır. Birinin eksik bırakılması hâlinde gusül geçersiz olur. Guslün bu farzlarından başka bir de sünnetleri vardır.

Duş alan kişi abdest almış sayılır mı?

Bir kimse cünüplükten dolayı gusül alırsa ayrıca abdest almasına gerek yoktur. Çünkü gusül, abdestin yerine geçiyor. Fakat cünüplük hali mevcut değilse, kişi öylesine temizlenmek için banyo yapıyorsa bakılır; eğer gusüle niyet getirirse ayrıca abdest almasına gerek yoktur. ... Ayrıca abdest almaya hacet yoktur.

Cünüp olan birine dokunmak abdesti bozar mı?

Dolayısıyla kadın kendisinin veya eşinin cinsel or- ganına dokunursa abdesti bozulur. Kişinin, cinsel organına değil de yakın çevresine; meselâ husyelerine, kalçalarına veya baldırlarına dokunması abdestine zarar vermez.

Cünüpken dışarı çıkılır mı?

Cünüplükten temizlenmek, abdestsizlik halinin giderilmesi için abdest alınması maksud bir ibadet değil bunun ön şartıdır. Kişi maksud olan ibadete muhatap olmadıkça ön şartı ile de muhatap değildir. Bir insan cünüp olduğundan derhal yıkanması lazımdır denilemez. ... Kişinin keyfi olarak cünüp durması uygun değildir.