NOX sensörü ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. NOX sensörü ne işe yarar?
  2. NOX sensörü iptal edilirse ne olur?
  3. SCR arızası ne demek?
  4. Oksijen sensörü arızalı ise ne olur?
  5. SCR sistemi nedir?
  6. Mercedes SCR nedir?
  7. NOX sistemi nedir?
  8. Oksijen lambda sensörü nedir?
  9. SCR ne işe yarar?
  10. Blue Dizel nedir?
  11. LPG oksijen sensörünü bozar mı?
  12. Oksijen sensörü arızası nasıl tespit edilir?

NOX sensörü ne işe yarar?

Nox sensörü lamda sensörü olarak da bilinir. SCR sisteminde egzoz gazının seviyesini belirlemek için kullanılır. DPF ve SCR filtrelerinin arasında yer alır. Nox Sensörü Euro 5 ağır vasıta araçlarla düzenlenerek Euro 6 motor ağır vasıta araçlarında düzenli olarak kullanılan sistemdir.

NOX sensörü iptal edilirse ne olur?

NOX sensör sistemini araçtan iptal ederseniz eğer onarım masrafından ve yakıt tüketiminden tasarruf etmiş olursunuz. Araç ECU'su NOx sensör sistemini kaldırmak için modifiye edilir ve NOx sensörün kendisi de araçtan çıkartılabilir. Nox sensörünü devre dışı bırakmak için adblue emulatörleri kullanılmaktadır.

SCR arızası ne demek?

SCR sisteminin bozulması adblue sisteminde arızayla karşılaşmanıza neden olacağı gibi aracın beyninde bir çok düzeninde bu arızadan etkileneceği bilinmektedir. ... Aynı zamanda SCR arızası alındığında aracınız performans ve güç kaybedecektir. Çekişten düşer ve mazot kullanımı artar.

Oksijen sensörü arızalı ise ne olur?

Bunların yanı sıra egzoz emisyonları artar ve motor performansı azalır. Oksijen sensörü tamamen arızalandığında, genellikle motor zengin karışım üreterek çalışır ve bu yakıt tüketimini aşırı bir biçimde arttırır. ... Oksijen sensörü arızalandığı takdirde motor lambası yanar.

SCR sistemi nedir?

Seçici Katalitik İndirgeme (SCR), özel bir katalizör aracılığıyla bir dizel motorun egzoz akımına bir sıvı azaltıcı madde enjekte eden gelişmiş bir aktif emisyon kontrol teknolojisi sistemidir.

Mercedes SCR nedir?

Seçici Katalitik İndirgeme (SCR), özel bir katalizör aracılığıyla bir dizel motorun egzoz akımına bir sıvı azaltıcı madde enjekte eden gelişmiş bir aktif emisyon kontrol teknolojisi sistemidir. İndirgeyici kaynak genellikle otomotiv sınıfı üredir, Dizel Egzoz Sıvısı (DEF) olarak bilinir.

NOX sistemi nedir?

Nox sistemleri Euro 5 ağır vasıta araçlarla düzenlenerek Euro 6 motor ağır vasıta araçlarında düzenli olarak kullanılan sistemdir. Bu sistemler Avrupa standartlarında olduğu için Avrupa Devletlerinin çoğunda kullanımı zorunludur. Sistem Adblue sistemleri ile birleşik olarak çalışmaktadır.

Oksijen lambda sensörü nedir?

Lambda Sensörü Nedir/ Oksijen Sensörü Nedir? Motorun verimli çalışmasını sağlayan sensörlerden biridir. Egzozdan çıkan dumanın analizini yapıp hava/yakıt karışımı için bir analiz yapan ve yakıttaki oksijen miktarını ölçen bir cihazdır.

SCR ne işe yarar?

SRC belgesi, yük ve yolcu taşımacılığı yapmak isteyen tüm ticari araç sürücülerinin almakla yükümlü oldukları bir belgedir. ... Bu belgeyi kamyonet, kamyon, panelvan, minibüs, otobüs, çekici gibi ticari araç kullanan şoförler alır.

Blue Dizel nedir?

AdBlue, dizel yakıtlı ağır hizmet taşıtlarının oluşturduğu NOx emisyonunu kimyasal olarak azaltmakta kullanılan, toksik olmayan, su berraklığında, ürenin deiyonize su içerisinde %32,5 oranındaki çözeltisidir. ... Mercedes ve Volkswagen gibi bazı firmalar, AdBlue'nun binek araçlarda kullanımı için çalışmalar yapmaktadır.

LPG oksijen sensörünü bozar mı?

Düzenli olmayan, dalgalı rölanti ortaya çıkar. lpg li araçta oksijen sensörü arızası can sıkan bir arızadır. Oksijen sensörleri çalışmakta oldukları ortama bakıldığı zaman oldukça dayanıklı sensörlerdendir, ancak zamanla eskiyeceği için değiştirilmesi gerekecektir.

Oksijen sensörü arızası nasıl tespit edilir?

Genel olarak arıza belirtilerine bakıldığında;
  1. Yakıt tüketiminin artması
  2. Aracın hızlanmasında kesiklik yaşanması ya da çekiş gücü düşüklüğü
  3. Düzensiz ve dalgalı rölanti devri.
  4. Egzoz emisyon değerlerinin artması ve ayarlanamaması