Meme grafisi nasıl çekiliyor?

İçindekiler:

  1. Meme grafisi nasıl çekiliyor?
  2. Mamografi çekimi nasıl yapılır?
  3. Adetin kaçıncı günü mamografi çekilir?
  4. Ilaçlı mamografi nasıl çekilir?

Meme grafisi nasıl çekiliyor?

Görüntünün en iyi biçimde ortaya çıkabilmesi için meme düzleştirilerek iki plak arasına sıkıştırılır ve genellikle iki farklı açıdan görüntü alınır. Memenin görüntüsünü alabilmek için radyasyon kullanılan mamografi cihazından farklı olarak, ultrason cihazı vücuda ses dalgaları gönderir.

Mamografi çekimi nasıl yapılır?

Mamografi, aslında meme dokusunun röntgen filminin çekilmesi işlemidir. Bu işlem sırasında meme, x ışını ile görüntüleme yapan mamografi cihazına ait 2 tabaka arasına konur ve bir miktar sıkıştırılır. Daha sonra meme dokusuna düşük miktarda x ışını verilerek meme dokusuna ait görüntü bilgisayar ortamına aktarılır.

Adetin kaçıncı günü mamografi çekilir?

Bu nedenle meme dokusunda da birtakım değişimler gözlemlenmektedir. Bu nedenle adet döneminde mamografi çekilmesi önerilmemektedir. Mamografi çekimi için en uygun zamanda adet kanaması bitiminden sonraki haftadır.

Ilaçlı mamografi nasıl çekilir?

Mamografi Nasıl Çekilir? Meme kanserinden şüphelenildiğinde veya tarama amaçlı yapılan çekimde, mamografi cihazını kullanan teknisyen yardımı ile memeleriniz mamografi cihazının görüntüleme ünitesine yerleştirilir. Bu bölüme yerleştirilen memeler düzleşir ve daha detaylı görüntü elde edilmiş olunur.