GLUCOPHAGE hangi tedavide kullanılır?

İçindekiler:

  1. GLUCOPHAGE hangi tedavide kullanılır?
  2. GLUCOPHAGE 500 ne için kullanılır?
  3. GLUCOPHAGE 1000 nedir ne için kullanılır?
  4. Glifor 1000 mg nedir ne için kullanılır?
  5. GLUCOPHAGE 500 nasıl kullanılır?
  6. GLUCOPHAGE yan etkileri nelerdir?
  7. Glifor yemekten önce mi sonra mı?
  8. Glifor 1000 günde kaç tane alınır?
  9. Pinades 50 mg ne işe yarar?

GLUCOPHAGE hangi tedavide kullanılır?

GLUCOPHAGE kanınızdaki glukoz düzeyini mümkün olduğunca normal düzeye düşürmeye yardımcı olur. yetersiz kaldığı durumda, en az bir risk faktörü olan prediyabetik bireylerde tip 2 diabetes mellitusun önlenmesi.

GLUCOPHAGE 500 ne için kullanılır?

GLUCOPHAGE, tek başına diyet ve egzersizin kan şekeri düzeyini kontrol etmede yetersiz kaldığı özellikle fazla kilolu tip 2 diyabetli hastaları (bir tür şeker hastalığı) tedavi etmede kullanılır.

GLUCOPHAGE 1000 nedir ne için kullanılır?

Bu tür ilaçlar şeker hastalığını (diyabet) tedavi etmede kullanılırlar. Her bir film kaplı tablet 1000 mg metformin hidroklorür içeren 100 tabletlik blister ambalajlarda kullanıma sunulmuştur. GLUCOPHAGE beyaz, oval, bikonveks, her iki yüzünde kırılma çizgisi ve bir yüzünde «1000» yazısı bulunan film kaplı tablettir.

Glifor 1000 mg nedir ne için kullanılır?

Glifor, tip 2 diyabet hastalarında ya da diyabet geliştirme riski yüksek olan kişilerde kan şekeri seviyelerini kontrol etmeye yardımcı olan reçeteli bir diyabet ilacıdır. Etken maddesi metformin-hidroklorür olan Glifor, genellikle diyet ya da egzersiz kan şekerini dengelemek için yeterli olmadığında tercih edilir.

GLUCOPHAGE 500 nasıl kullanılır?

GLUCOPHAGE, yemekler ile birlikte veya yemeklerden sonra alınabilir. GLUCOPHAGE'ı yemeklerle birlikte veya yemekten sonra almanız bu ilacın sindirim sisteminizi etkileyen yan etkilerinin oluşmasını önler. Tabletleri çiğnemeyiniz veya ezmeyiniz. GLUCOPHAGE tableti yeterli miktarda su ile yutunuz.

GLUCOPHAGE yan etkileri nelerdir?

Ciddi yan etkiler çok seyrek görülür. Hasta hissetme (bulantı), hasta olma (kusma), ishal, karın ağrısı (abdominal ağrı) ve iştah kaybı gibi sindirim problemleri. Bu yan etkiler, genellikle tedavinin başlangıcında olur.

Glifor yemekten önce mi sonra mı?

GLİFOR, yemekler ile birlikte veya yemeklerden sonra alınabilir. ilaçlar için de geçerlidir. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Hamileliğiniz süresince, şeker hastalığınızı tedavi etmek için insüline gerek duyarsınız.

Glifor 1000 günde kaç tane alınır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: Doktorunuz farklı bir tavsiyede bulunmadıkça erişkinlerde standart başlangıç dozu günde iki veya üç kez 500 mg veya 850 mg GLİFOR'dur. Alınabilecek en fazla doz günlük dozu üçe bölünmüş doz şeklinde 3000 mg'dır.

Pinades 50 mg ne işe yarar?

Fonksiyonel bağırsak rahatsızlıklarına bağlı ağrı, geçiş bozuklukları ve bağırsak rahatsızlığının semptomatik tedavisi, • Safra kanalının fonksiyonel rahatsızlıklarına bağlı ağrının semptomatik tedavisi, • Baryum lavmanı hazırlığında.