Part time saatlik ne kadar?

İçindekiler:

  1. Part time saatlik ne kadar?
  2. Yarım gün çalışan ne kadar maaş alır?
  3. Part time olarak nerede çalışabilirim?
  4. Part time tazminat nasıl hesaplanır?
  5. Part time aylık kaç saat çalışır?
  6. Part time çalışanların sigorta nasıl yapılır?
  7. Yarım maaş nasıl hesaplanır?
  8. Part time sigorta girişi nasıl yapılır?
  9. Part time tazminat alır mı?
  10. Part time ayda kaç gün?
  11. Part time ücret nasıl hesaplanır?

Part time saatlik ne kadar?

Part time çalışma süresi kaç saattir? Part time denmesi için çalışma süresinin en çok 30 saat belirlenmesi gerekir. İş kanununa göre haftalık çalışma süresi en fazla 45 saattir bundan hareketle part time çalışma süresi için ortalama 30 saat demek mümkündür. Bu bahsedilen 30 saat haftanın günlerine yayılabilir.

Yarım gün çalışan ne kadar maaş alır?

Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Resmen değişti, yarım gün çalışana lira maaş. Çalışan kadınların doğumdan sonra hem işe devam edip hem de çocuğuna daha fazla zaman ayırması için yasalar önemli imkanlar tanıyor.

Part time olarak nerede çalışabilirim?

Üniversite Öğrencilerinin Çalışabileceği Part Time İşler
  • Anketörlük. ...
  • Satış Danışmanlığı, Tezgahtarlık: ...
  • Garsonluk, Komi, Mutfak Çalışanı: ...
  • Kasiyerlik, Market Çalışanı: ...
  • Çağrı Merkezi Operatörlüğü: ...
  • Fuar veya Tanıtım Organizasyonları İçin Tanıtım Personeli: ...
  • Tercümanlık: ...
  • Özel Ders Öğretmenliği:
Daha fazla öğe...

Part time tazminat nasıl hesaplanır?

Kısmi süreli çalıştığı her yıl için 30 günlük ücreti, çalışma süresiyle orantılı olarak, 30 günlük süre içerisinde kalan çalışma süreleri karşılığı alabileceği ücret olacaktır. Yukarıdaki örnekten hareketle, kısmi süreli 10 yılın tazminatı 1.500 TL üzerinden (10×1.500) hesaplanmalı.

Part time aylık kaç saat çalışır?

Bu durumda da, kısmi süreli iş sözleşmesiyle çalışanların aylık toplam çalışma saati (4 hafta X 30 saat) en fazla 120 saat, 4 hafta tatili (4 x 7,5 saat=30 saat) de eklendiğinde, ay içinde kısmi süreli çalışanın toplam ücrete hak kazandığı saat en fazla 150 saat olabilmektedir.

Part time çalışanların sigorta nasıl yapılır?

Part time çalışanların sigortalarının yaptırılması zorunludur. SGK'ya "6- Kısmi istihdam" veya "7-Puantaj" koduyla bildirilmektedir. Çalışan sözleşmesi aylık ücret üzerinden yapılmışsa, 30 günlük sigortalı olarak bildirimi yapılır ve ödenecek ücret de brüt asgari ücretten düşük olamaz.

Yarım maaş nasıl hesaplanır?

Örneğin, günlük brüt ücreti 100 tl'ye denk gelen bir işçi düşünelim. İşçiye bir haftalık yarım ücret, (100/2) TL x TL brüt ücret olarak hesaplanacaktır.

Part time sigorta girişi nasıl yapılır?

Part time çalışanların sigortalarının yaptırılması zorunludur. SGK'ya "6- Kısmi istihdam" veya "7-Puantaj" koduyla bildirilmektedir. Çalışan sözleşmesi aylık ücret üzerinden yapılmışsa, 30 günlük sigortalı olarak bildirimi yapılır ve ödenecek ücret de brüt asgari ücretten düşük olamaz.

Part time tazminat alır mı?

PART TIME ÇALIŞAN KIDEM TAZMİNATI ALIR MI? Part time çalışanlar, ihbar ve kıdem tazminatı bakımından da normal çalışanlarla aynı haklara sahip. En az bir yıl çalışmış olmak kaydıyla, kısmi çalışma sözleşmesinin işveren tarafından haklı bir nedene dayanmadan feshedilmesi durumunda kıdem tazminatı ödenmesi gerekir.

Part time ayda kaç gün?

Kısmi süreli sözleşme yapılmış bir kişi ayda ortalama 10 gün çalışmışsa, bir yıllık sürenin sonunda yıllık izne hak kazanır. Bir yıllık normal işçi 14 gün izin kullanabilirken, ayda ortalama 10 gün çalışmış olan part time çalışan kişi 5 gün yıllık izin kullanabilir.

Part time ücret nasıl hesaplanır?

Part time çalışma maaşı nasıl hesaplanır?
  1. Tam zamanlı çalışan kişinin maaşı aylık standart çalışma süresine bölünüyor. Böylece işletmedeki saatlik çalışma ücreti ortaya çıkıyor.
  2. Saatlik çalışma ücreti çalışanın aylık çalıştığı süre ile çarpılıyor.Böylece part time çalışanın aylık maaşı ortaya çıkıyor.