Bulaşık makinası çizmemesi için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Bulaşık makinası çizmemesi için ne yapmalı?
  2. Bulaşık makinesi bardakları neden kirli bırakır?
  3. Bardaktaki çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar?
  4. Bulaşık makinesi neden iz bırakır?
  5. Elbiseme çamaşır suyu döküldü ne yapmalıyım?

Bulaşık makinası çizmemesi için ne yapmalı?

Sirke, sirke, sirke! Bulaşık makinesinde bulaşıklarınızın çizilmesini önleyen doğal bir madde var: Sirke! Sirkeyi parlatıcı bölümüne dökün ve bulaşıklarınızı bu şekilde yıkayın. Bu sayede bulaşıklarınız hem parlayacak hem de çizilmekten kurtulacaktır.

Bulaşık makinesi bardakları neden kirli bırakır?

Ayrıca bulaşıklar sepetlere yanlış yerleştirmiş ya da doğru program seçilmemiş olabilir. Doğru programı seçtiğinizden ve bulaşıkların doğru yerleştirildiğinden emin olun. Makineniz temiz yıkamamaya devam ediyorsa iç kısmında bulunan pervane ve süzgeçleri temizleyerek mevcut programı iptal edin.

Bardaktaki çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar?

Deterjan gözüne deterjanla beraber çamaşır suyu ilave ederseniz; bardaklarınız pırıl pırıl olacaktır. Krem olarak satılan temizleyiciler ile bardakları ovalarsanız; sarı lekelerden kolayca kurtulacağınızı göreceksiniz.

Bulaşık makinesi neden iz bırakır?

Süzgeçler tıkalıysa suyu boşaltamayacağı için deterjanlı bırakabilir. Bulaşık makinenizi açma-kapama düğmesinden kapayın.

Elbiseme çamaşır suyu döküldü ne yapmalıyım?

Pamuk yardımıyla metil alkolü alın ve çamaşır lekesi olan bölgeye pamuğu sürün. Tüm lekeli yüzeye metil alkol sürdükten sonra 1 gece beklemesini sağlayın. Verilen süre geçtiğinde, kıyafetinizi düşük derecede yıkayın. Bu yöntem sayesinde en sevdiğiniz kıyafetlerinizi çamaşır suyu lekesinden kurtarmış olacaksınız.