Evlilik teklifi hangi yüzük?

İçindekiler:

  1. Evlilik teklifi hangi yüzük?
  2. 5 taşla evlenme teklifi edilir mi?
  3. Evlilik teklifinde yüzük kaç karat olmalı?
  4. Tek taşın içinde ayar yazar mi?

Evlilik teklifi hangi yüzük?

Evlilik teklifi sırasında takacağınız yüzük (tektaş, beştaş, tamtur, baget vs.) sevgilinizin sağ elinin yüzük parmağına takılması gerekmektedir. Ancak nikahta sol elin yüzük parmağına geçirilerek kullanılmaktadır.

5 taşla evlenme teklifi edilir mi?

Beştaş yüzük evlenme teklifinde de tercih edilen bir seçim değildir. Ancak elbette hangi yüzük ile teklifi yapacağınıza siz karar verebilirsiniz. Bu gibi yüzük tasarımları arasından seçim yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli konu sertifikalıdır.

Evlilik teklifinde yüzük kaç karat olmalı?

Evlenme teklifi için tektaş yüzük arıyorsanız, sade modelleri tercih edebilirsiniz. Taş büyüklüklerinin değişkenlik göstermesi nedeniyle, fiyatları da değişmektedir. Evlenme teklifi için genellikle 0,10 karat ile 0,30 karat arasında bulunan pırlanta tektaş yüzükler tercih edilmektedir.

Tek taşın içinde ayar yazar mi?

Pırlanta yüzüğün içinde genelde firma logosu ve altın ayarı yazmaktadır. Örneğin SEM Diamond'dan alacağınız 18 ayar montürü olan pırlantalı bir yüzüğün içerisinde SEM 750 yada SEM 18K yazacaktır. Bununla birlikte Pırlanta firmalarının çalışma alışkanlıklarına göre pırlanta yüzüğün içine yazılan bilgiler çeşitlenebilir.