Danıştay kararlarını nereden bulabilirim?

İçindekiler:

  1. Danıştay kararlarını nereden bulabilirim?
  2. Danıştayın kaç üyesi var?
  3. Danıştay kararı bozulabilir mi?
  4. Danıştay kararı bağlayıcı mı?
  5. Emsal karar nedir hukuk?
  6. Danıştayın kaç üyesi var 2020?
  7. Danıştay kaç üyeden oluşur 2020?

Danıştay kararlarını nereden bulabilirim?

  • Dosya Sorgulama. Dava dosyalarınızı, UYAP Vatandaş Portal üzerinden sorgulayabilirsiniz.
  • Karar Arama. Danıştay dairelerinin emsal nitelikte olan kararları arasından arama yapabilirsiniz.
  • Uyap. Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi.
  • Kurumsal E-Posta. ...
  • Bilgi Edinme. ...
  • Hak Sahipliği Sorgulama.

Danıştayın kaç üyesi var?

Madde 13 – 1. (Değişik: 9/2/2011-6110/1 md.) Danıştay; dokuzu dava, biri idari daire olmak üzere on daireden oluşur. (1) 27/6/2013 tarihli ve 6494 sayılı Kanunun 6 ncı maddesiyle, bu fıkrada yer alan “Başkanlık Kurulu” ibaresi “Başkanlar Kurulu” şeklinde değiştirilmiştir.

Danıştay kararı bozulabilir mi?

Danıştayın ilgili dava dairesinin kararı uygun görülürse mahkemenin kararı bozulur; aksi halde onanır. ... Yürürlük: 9.6.2004) İdari ve Vergi Dava Daireleri Kurulları(****) kararlarına uyulması zorunludur. 5. Kararların kısmen onaylanması ve kısmen bozulması hallerinde kesinleşen kısım Danıştay kararında belirtilir.

Danıştay kararı bağlayıcı mı?

Danıştay, tüm idari kararlarını bir inceleme sonucu vermekle beraber inceleme mercii olarak verdiği kararlar merkezi idare ile yerinden yönetim kuruluşları bakımından uyulması zorunlu ve bağlayıcı nitelik taşımaktadır.

Emsal karar nedir hukuk?

Emsal, hukuk konularında duyulabilen bir kelimedir. Emsal, herhangi bir uyuşmazlık dosyasında, aynı konuyla ilgili daha önce verilmiş bir kararın uygulanması durumudur. Eğer bir davada uyuşmazlık yaşanıyorsa, aynı konunun yaşandığı ve bu süreçte bir kararın verildiği geçmiş kararlar baz alınabiliyor.

Danıştayın kaç üyesi var 2020?

Danıştay'da ise daire sayısı 17'den 10'a, üye sayısı 195'den 90'a inecek. Düzenlemeyle, Yargıtay ve Danıştay üyelerinin görev süreleri de 12 yılla sınırlandırılacak.

Danıştay kaç üyeden oluşur 2020?

Danıştay'da ise daire sayısı 17'den 10'a, üye sayısı 195'den 90'a inecek. Düzenlemeyle, Yargıtay ve Danıştay üyelerinin görev süreleri de 12 yılla sınırlandırılacak.