174 gıda Hattı nedir?

İçindekiler:

  1. 174 gıda Hattı nedir?
  2. Tarihi geçmiş ürünler nereye şikayet edilir?
  3. Market Fiyatları nereye şikayet edilir?
  4. Ateş yakanlar nereye şikayet edilir?
  5. Yemek yerleri nereye şikayet edilir?
  6. Şikayet için neresi aranır?
  7. Minibüs şoförleri nereye şikayet edebilirim?
  8. 1500 gün adli para cezası ne kadar?
  9. Alo 175 Tüketici Tüketici Danışma Hattı ne işe yarar?
  10. Istenmeyen mesajlar nasıl şikayet edilir?

174 gıda Hattı nedir?

ALO 174 Gıda Hattı tüketicinin gıda güvenilirliği ile ilgili her türlü ihbar ve şikâyette ilgili merciye kolay bir şekilde ulaşabilmesi, iletişimin tek merkezden yönlendirilmesi, tüketiciye en kısa zamanda dönüş yapılabilmesi ve sonucun takibi amacıyla kurulmuştur.

Tarihi geçmiş ürünler nereye şikayet edilir?

Alo 174 Gıda Hattına; genelde gıda üreten ve satan işletmelerin hijyen kurallarına aykırı faaliyetler gösterdikleri, ürünlerin içerisinde yabancı maddelerin çıkması, ürünlerin etiket bilgilerinde yeterli bilgi bulunmaması ve haksız rekabete neden olan ifadeler içeren etiketler, son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin ...

Market Fiyatları nereye şikayet edilir?

İlki, sözü edilen fahiş fiyatlarla ilgili şikâyetler ALO 175 aranarak bildirilebilir. İkinci olarak Ticaret Bakanlığı tarafından sunulan Haksız Fiyat Artışı Şikâyet Bildirimi (HFA-BİLDİRİMİ) uygulaması var.

Ateş yakanlar nereye şikayet edilir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2013 yılında Alo 181 Çağrı merkezini hizmete alarak vatandaşlarla birebir iletişim kurulmasını hedefledi.

Yemek yerleri nereye şikayet edilir?

Alo 174 İhbar ve Şikayet.

Şikayet için neresi aranır?

Alo 174 İhbar ve Şikayet.

Minibüs şoförleri nereye şikayet edebilirim?

İstanbul trafiğinde; Minibüs, Taksi, Dolmuş, Halk Otobüsleri, Personel ve Okul Servis araçları, Kamyonlar ile ilgili şikâyet ve öneriler için Alo Beyazmasa 153 hattı cep telefonlarından kısa mesaj hattı olarak da kullanılacak.

1500 gün adli para cezası ne kadar?

Günlük adli para cezası, en az 20 TL, en çok 100 TL olarak uygulanmaktadır. Mahkemenin en üst had olan 1500 gün üzerinden ceza vermesi durumunda, keşideci en az 30.000 TL en çok 150.000 TL ödemeye mahkûm olacaktır.

Alo 175 Tüketici Tüketici Danışma Hattı ne işe yarar?

Alo 175 Tüketici Danışma Hattı ile tüketicilerin; insan sağlığı, can ve mal güvenliği açısından risk taşıyan ürünleri ve firmaları da ihbar edebilmekte, sorunlarıyla ilgili bilgi alabilmektedir.

Istenmeyen mesajlar nasıl şikayet edilir?

Ticari Elektronik İleti Şikayet Sistemine (tiss.gtb.gov.tr) e-Devlet üzerinden T.C. Kimlik numarası ve şifreniz ile giriş yapın. Açılan sayfada; Kimlik doğrulama.