Manisa'da bir yerin adı olan Sipil nedir?

İçindekiler:

  1. Manisa'da bir yerin adı olan Sipil nedir?
  2. Manisa'daki dağın adı nedir?
  3. Spil Dağı Manisa arası kaç kilometre?
  4. Spil Dağı ismi nereden gelir?
  5. Manisa Spil de neler var?
  6. Spil dağında ne yapılır?
  7. Spil Dağı nasıl oluşmuştur?
  8. Manisa Spil Dağı hangi ilçede?
  9. Manisa Spil Dağı kaç metre?
  10. Karşıyaka Spil Dağı kaç km?
  11. Spil Dağı izmir arası kaç km?
  12. Buca Spil Dağı kaç km?
  13. Buca Bozdağ kaç km?
  14. Ödemiş Bozdağ Kayak Merkezi arası kaç km?
  15. Izmir ödemiş arası kaç kilometredir?
  16. Izmir ödemiş nasıl bir yer?
  17. Izmir ödemiş e nasıl gidilir?
  18. Izmir Ödemiş Gölcük Gölü arası kaç km?
  19. Ödemiş Gölcük yaylasına nasıl gidilir?
  20. Izmir Gölcük Gölü nerede?
  21. Ödemiş Birgi Köyü arası kaç km?
  22. Izmir Birgi Köyü arası kaç km?
  23. Birgi Gölcük arası kaç km?
  24. Izmir Tire arası kaç kilometredir?
  25. Izmir Tire kac saat arabayla?
  26. Izmir Tire'de deniz var mı?
  27. Izmir tire nasıl gidilir?
  28. Izmir Tire otobüsleri nereden kalkıyor?

Manisa'da bir yerin adı olan Sipil nedir?

Ege Bölgesi'nin doğası korunmuş en güzel merkezlerinden biri olan Spil Dağı, ismi Manisa ile özdeşleşen bir doğa harikası.

Manisa'daki dağın adı nedir?

Spil Dağı, Manisa merkezden kuzey yolunu izleyerek 24 km, İzmir merkezden güney yolunu izleyerek yaklaşık 50 km uzaklıkta, ismi Manisa ile özdeşleşmiş, tarih, mitoloji ve flora bakımından çok zengin bir dağdır.

Spil Dağı Manisa arası kaç kilometre?

Manisa Merkez Manisa Spil Dağı arası mesafe, Manisa Merkez Manisa Spil Dağı yol haritası, Manisa Merkez Manisa Spil Dağı kaç saat kaç km. manisa merkez Manisa Spil Dağı arası mesafe : 23 kilometre. manisa merkez Manisa Spil Dağı arası süre : 43 dakika.

Spil Dağı ismi nereden gelir?

Frigya'daki evine dönen Niobe, acılarını dindirmek isteyen Zeus tarafından Spylos Dağı'nın (Spil Dağı-Manisa) yamacında bir kaya parçasına dönüştürüldü. ... Bir diğer kaynağa göre ise, Frigya Kralı Menos'un kızı Spilos'un bu dağa atılarak vahşi hayvanlar tarafından büyütülmesinden dolayı dağa Spilos adı verilmiştir.

Manisa Spil de neler var?

Spil Dağı, doğal güzelliklerinin yanında birçok tarihi kalıntı ile de insanları kendine çekmektedir. Bereket Tanrıçası Kybele'nin kabartması, Tantal Kalesi'nin kalıntıları ve Bizans döneminden kalan Magnesia Kalesi'nin kalıntıları da bu çevrededir. Spil Dağı aynı zamanda birçok mağaraya da ev sahipliği yapmaktadır.

Spil dağında ne yapılır?

Spil Dağında piknik yapabilirsiniz, doğa yürüyüşü yapabilirsiniz, doğada olmanın tadını çıkarabilirsiniz. Çocuklar için parklar da var. Ayrıca bölgede sahipsiz gezen yabani atlar var ve şanslıysanız onlarla karşılaşabilirsiniz.

Spil Dağı nasıl oluşmuştur?

Orman ve açık alan olarak toplam 6860 hektarlık alanı kaplayan Spil Dağı Milli Parkı, 1995 yılında At Alanı Yaylası'nın bir bölümü “turizm merkezi” kurulması için ayrılmıştır. Milli parkın doğusunda 600 metre yükseklikte bulunan Sülüklü Göl kalkerlerin erimesiyle oluşmuştur.

Manisa Spil Dağı hangi ilçede?

Ege bölgesinde yer alan Spil Dağı Milli Parkı, Manisa ili içerisinde bulunan Şehzadeler yöresinde yer almaktadır.

Manisa Spil Dağı kaç metre?

1.

Karşıyaka Spil Dağı kaç km?

Karşıyaka Manisa Spil Dağı arası mesafe : 56 kilometre. Karşıyaka Manisa Spil Dağı arası süre : 1 saat 13 dakika. Aşağıdaki bölümlerden Karşıyaka Manisa Spil Dağı arası yol haritasına ulaşabilir, Karşıyaka noktasından Manisa Spil Dağı ulaşım noktasına nasıl gidilir detaylı yol tarifi ve zaman bilgisine erişebilirsiniz.

Spil Dağı izmir arası kaç km?

izmir Manisa Spil Dağı arası mesafe : 48 kilometre. izmir Manisa Spil Dağı arası süre : 56 dakika. Aşağıdaki bölümlerden izmir Manisa Spil Dağı arası yol haritasına ulaşabilir, izmir noktasından Manisa Spil Dağı ulaşım noktasına nasıl gidilir detaylı yol tarifi ve zaman bilgisine erişebilirsiniz.

Buca Spil Dağı kaç km?

İzmir Buca Manisa Spil Dağı arası mesafe : 53 kilometre.

Buca Bozdağ kaç km?

izmir buca Odemıs Bozdağ arası mesafe : 116 kilometre.

Ödemiş Bozdağ Kayak Merkezi arası kaç km?

İzmir Ödemiş Bozdağ arası mesafe : 29 kilometre. İzmir Ödemiş Bozdağ arası süre : 38 dakika. Aşağıdaki bölümlerden İzmir Ödemiş Bozdağ arası yol haritasına ulaşabilir, İzmir Ödemiş noktasından Bozdağ ulaşım noktasına nasıl gidilir detaylı yol tarifi ve zaman bilgisine erişebilirsiniz.

Izmir ödemiş arası kaç kilometredir?

İzmir Ödemiş Arası Kaç Km
İzmir Ödemiş Kaç Km114 Km
İzmir Ödemiş Kaç Saat1 Saat 16 dk
Uçuş Mesafesi76 Km
Uçuş Süresi9 Dakika

Izmir ödemiş nasıl bir yer?

İzmirÖdemiş, sakin yaşamıyla huzurlu güzel bir ilçe. Bozdağlar ile Aydın dağları arasında uzanan Küçük Menderes Nehri'nin suladığı dört tarafı dağlarla çevrili verimli bir ova üzerine kurulmuş Ödemiş güzel bir Ege kasabası.

Izmir ödemiş e nasıl gidilir?

Ödemiş'e Toplu Taşıma İzmir merkezden Ödemiş'e direkt belediye otobüsü bulunmuyor. Ancak Torbalı – Ödemiş , Beydağ – Ödemiş, Kiraz-Ödemiş belediye otobüsleri mevcut. Dolayısıyla İzban ile Torbalı'ya gidebilir. Buradan da belediye otobüsüne binerek Ödemiş'e ulaşabilirsiniz.

Izmir Ödemiş Gölcük Gölü arası kaç km?

İzmir ödemiş gölcük gölü arası mesafe : 120 kilometre. İzmir ödemiş gölcük gölü arası süre : 1 saat 48 dakika. Aşağıdaki bölümlerden İzmir ödemiş gölcük gölü arası yol haritasına ulaşabilir, İzmir noktasından ödemiş gölcük gölü ulaşım noktasına nasıl gidilir detaylı yol tarifi ve zaman bilgisine erişebilirsiniz.

Ödemiş Gölcük yaylasına nasıl gidilir?

İzmir'den Gölcük Yaylasına direkt bir ulaşım aracı yok. Ancak Ödemiş'e ulaşım oldukça kolay. Trenle: Günde birkaç adet Basmane – Ödemiş tren seferi bulunuyor. Ödemiş'te trenden indikten sonra Otogar'dan kalkan Gölcük Dolmuşlarına binebilirsiniz.

Izmir Gölcük Gölü nerede?

Ödemiş ilçesine bağlı Gölcük Mahallesi sınırları içerisindedir. Göl alanı 0,941 km², en derin yeri 7 m, göl hacmi 1.

Ödemiş Birgi Köyü arası kaç km?

Birgi Ödemİş arası mesafe : 10 kilometre. Birgi Ödemİş arası süre : 16 dakika. Aşağıdaki bölümlerden Birgi Ödemİş arası yol haritasına ulaşabilir, Birgi noktasından Ödemİş ulaşım noktasına nasıl gidilir detaylı yol tarifi ve zaman bilgisine erişebilirsiniz.

Izmir Birgi Köyü arası kaç km?

izmir Ödemiş Birgi arası mesafe : 123 kilometre. izmir Ödemiş Birgi arası süre : 1 saat 54 dakika. Aşağıdaki bölümlerden izmir Ödemiş Birgi arası yol haritasına ulaşabilir, izmir noktasından Ödemiş Birgi ulaşım noktasına nasıl gidilir detaylı yol tarifi ve zaman bilgisine erişebilirsiniz.

Birgi Gölcük arası kaç km?

ödemiş Gölcük Ödemiş Birgi arası mesafe : 15 kilometre. ödemiş Gölcük Ödemiş Birgi arası süre : 23 dakika. Aşağıdaki bölümlerden ödemiş Gölcük Ödemiş Birgi arası yol haritasına ulaşabilir, ödemiş Gölcük noktasından Ödemiş Birgi ulaşım noktasına nasıl gidilir detaylı yol tarifi ve zaman bilgisine erişebilirsiniz.

Izmir Tire arası kaç kilometredir?

İzmir Tire İzmir arası mesafe : 99 kilometre.

Izmir Tire kac saat arabayla?

Izmir - Tire arası mesafe Arabayla kaç saat: 1 Saat 26 Dk.

Izmir Tire'de deniz var mı?

Tire'nin denize bağlantısı bulunmuyor. Burası daha çok bir kültür ve yeşil doğa rotası. Ünü çevreye yayılmış pazarı, Osmanlı zamanlarından kalma han ile camileri ve pek lezzetli mutfağı ile Tire, Ege'de gezilecek yerler listesinde en azından 2 ya da 3 günü hak ediyor.

Izmir tire nasıl gidilir?

Otoyoldan Tire'ye ulaşmak için İzmir'den Aydın istikametine seyrederken Selçuk sapağından çıkarak otoyolun, Devlet Karayolu ile bağlantı noktasına varınca karşılaşacağınız ilk kavşaktaki Ödemiş-Tire-Belevi tablelalarını takip ederek Tire'ye ulaşabilirsiniz.

Izmir Tire otobüsleri nereden kalkıyor?

Gaziemir'deki Tire Otobüsleri yazahanesi Konak istikametinden Gaziemir Tansaş'a varmadan yaklaşık 100 mt. önce yolun sağındadır. Belediye otobüsleri (Gaziemir, Menderes, Sarnıç otobüsleri) Tire otobüslerinin Gaziemir'den yolcu aldığı yazahanenin önünden geçer.