Kapıcının kıdem tazminatı hesaplanırken bedava oturduğu ev hesaba katılır mi?

İçindekiler:

  1. Kapıcının kıdem tazminatı hesaplanırken bedava oturduğu ev hesaba katılır mi?
  2. Kapıcıyı işe kim alır?
  3. Kapıcı dairesi elektrik su parası öder mi?
  4. Kat maliki kapıcı olabilir mi?
  5. 2021 Kapıcı kıdem tazminatı ne kadar?
  6. Kapıcıların tazminat hakları nelerdir?
  7. Kapıcılar hangi iş kanununa tabidir?
  8. Apartman görevlisi nedir?
  9. Site görevlisi elektrik su parası öder mi?
  10. Kapicilarin elektrik ve su Faturalarini kim öder?
  11. Kapıcının yönetici olma hakkı bulunuyor mu?
  12. Kapıcı haftada kaç gün çalışır?

Kapıcının kıdem tazminatı hesaplanırken bedava oturduğu ev hesaba katılır mi?

Apartman görevlilerinin ücretsiz oturduğu ev kıdem tazminatı hesaplamada önemli bir noktadır. ... Yani apartman görevlilerinin kıdem tazminatı hesaplanırken bedava oturduğu ev hesaba katılır ve kapıcı lehine sonuç doğurur. Örnek vermek gerekirse; Kapıcının aylık ücreti brüt 3000 TL olsun.

Kapıcıyı işe kim alır?

Kapıcıyı;Kat malikleri kurulu veya bu kurulun verdiği yetkiye dayanarak Yönetim kurulu yahut kurulun verdiği yetkiye dayanarak Yönetici işe alır. Bağımsız bölüm adedi 8'den az olan binalarda;kat malikleri,içlerinden birine yetki vererek, O'nun aracılığıyla kapıcı tutabilir.

Kapıcı dairesi elektrik su parası öder mi?

Apartman görevlileri genelde kira vermeden sitede 'kapıcı dairesinde' oturuyor. Burada oturdukları sürece de su, doğalgaz ve elektrik ödemiyorlar. Bunlar yönetim tarafından karşılanıyor. İşte bütün bu giderler apartman görevlilerinin geliri olarak kıdem tazminatı hesabında kullanılıyor.

Kat maliki kapıcı olabilir mi?

Buna bağlı olarak kapıcının yönetici olarak seçilmesi de diğer kat maliklerinin elinde oluyor. Kapıcının yönetici olduğu durumlara, kapıcının aynı zamanda kat maliki olduğu hallerde karşılaşılıyor. Kat maliklerinden biri kapıcı olabileceği gibi, yönetici de olabiliyor.

2021 Kapıcı kıdem tazminatı ne kadar?

2021 yılı ilk yarısı için Kıdem tazminatı tavan tutarı 8651,62 lira olarak belirlenmiştir. 2020 yılı ikinci yarısı için belirlenen kıdem tazminatı tavan tutarı 7.117, 17 TL'dir.

Kapıcıların tazminat hakları nelerdir?

Kapıcıların Kıdem Tazminatı Nasıl Hesaplanır? Kıdem tazminatına hak kazabilmek için kapıcının en az bir yıllık kıdeme sahip olması gerekir. 1475 Sayılı Kanun'un 14.maddesi gereğince kapıcının veya apartman görevlisinin çalıştığı her bir yıl için 30 günlük ücreti tutarında kıdem tazminatı ödenir.

Kapıcılar hangi iş kanununa tabidir?

Apartman görevlisi olan kapıcılar, diğer işçiler gibi 4857 sayılı İş Kanuna tabi çalışırlar. Bu nedenle diğer tüm konularda olduğu gibi fesih söz konusu olduğunda da Kapıcıların Kıdem Tazminatı hakkı doğabilecektir.

Apartman görevlisi nedir?

1- Apartman Görevlisi (Kapıcı); Kat maliklerinin birlikte konut olarak kullandıkları gayrimenkulün müşterek yerlerinin, müştemilatının temizliğini yapmak ve temiz bulundurmak, ortak yerlerin genel anlamda gözetimini sağlamak ve nezaret etmek, çöpleri toplamak, bahçenin bakım ve sulama işlerini ve alış-veriş işlerini ...

Site görevlisi elektrik su parası öder mi?

Apartman görevlileri genelde kira vermeden sitede 'kapıcı dairesinde' oturuyor. Burada oturdukları sürece de su, doğalgaz ve elektrik ödemiyorlar. Bunlar yönetim tarafından karşılanıyor. İşte bütün bu giderler apartman görevlilerinin geliri olarak kıdem tazminatı hesabında kullanılıyor.

Kapicilarin elektrik ve su Faturalarini kim öder?

Kat malikleri, kapıcının söz konusu giderlerini yüklenmeyi uygun görüyorlarsa sözleşmeler buna göre düzenlenmelidir. Tam tersi giderlere katlanmak istememeleri durumunda ise ilgili giderler bizatihi kapıcı tarafından karşılanır.

Kapıcının yönetici olma hakkı bulunuyor mu?

Kapıcı yönetici olur mu? Bilindiği üzere, apartman yöneticisi kat malikleri genel kurulunda seçiliyor. Yapılan bu toplantıda apartmandan olmayan biri de yönetici olarak seçilebiliyor. Buna bağlı olarak kapıcının yönetici olarak seçilmesi de diğer kat maliklerinin elinde oluyor.

Kapıcı haftada kaç gün çalışır?

Kapıcının çalışma süresi haftada en çok kırkbeş saattir. Aksi kararlaştırılmamışsa bu süre, işyerlerinde haftanın çalışılan günlerine eşit ölçüde bölünerek uygulanır.