Keçiboynuzu tozu nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Keçiboynuzu tozu nasıl kullanılır?
  2. Keçiboynuzu tozu ne kadar tüketilmelidir?
  3. Keçiboynuzu tozu çayı nasıl yapılır?
  4. Keci boynuzu nasıl yenilir?
  5. Keçi boynuzu unu nedir?

Keçiboynuzu tozu nasıl kullanılır?

Peki, keçiboynuzu tozu nasıl tüketilmeli? Keçiboynuzu tozunu çeşitli aromalar katarak sıvı şekilde tüketebilirsiniz. Hamur işlerinde rahatlıkla kullanılabilen bu toz sağlıklı olması bakımından çeşitli hastalıkların tedavisinde de kuru olarak yutularak veya suyla alınabilir.

Keçiboynuzu tozu ne kadar tüketilmelidir?

Keçiboynuzunu günde 2-3 adet tüketebilirsiniz. Ancak daha önce söylediğimiz gibi çiğ tüketilmesi çok tavsiye edilmiyor. Bu nedenle pekmez veya kür olarak kullanmak, sağlık için daha faydalı olacaktır.

Keçiboynuzu tozu çayı nasıl yapılır?

Eğer keçiboynuzları suya parçalanarak atılırsa, 20 dakika beklenmesi yeterlidir. Keçiboynuzu çayının diğer bir hazırlama yöntemi ise haşlama yöntemidir. Kaynamakta olan yarım litre suya 5 adet keçiboynuzu atılarak, kısık ateşte 10 dakika kaynatılır. Sonrasında süzülerek sıcak ya da soğuk olarak içilir.

Keci boynuzu nasıl yenilir?

Keçiboynuzu, pekmez, toz, kür, nektar gibi birçok seçenekle tüketilebilir. Aldığınız keçiboynuzu çok sertse, taze değilse ılık ve temiz suda bir süre bekleterek tüketebilirsiniz. Keçiboynuzunun sık sık doğal haliyle tüketimi pek fazla tavsiye edilmemektedir. Daha rahat kullanmanız için pekmez olarak tüketebilirsiniz.

Keçi boynuzu unu nedir?

Çekirdeklerinden ayrılarak öğütülerek un haline getirilen keçiboynuzu unu harnup unu olarak da bilinmektedir. Doğal ortamında yetişen keçiboynuzlarından yapılması, şifalı bir bitkiden yapılması ile, katkısız olarak hazırlandığında keçiboynuzu unu mutfaklarınızda gönül rahatlığıyla kullanacağınız bir undur.