Adli Tatil hangi süreler durur?

İçindekiler:

  1. Adli Tatil hangi süreler durur?
  2. Istinaf süresi adli tatilde işler mi?
  3. Icra hukukta adli tatilde süreler işler mi?
  4. Hukuk mahkemelerinde adli tatilde süreler işler mi?
  5. Sulh Hukuk Mahkemesi temyiz süresi adli tatilde işler mi?
  6. Yargıtay da adli tatil var mı?
  7. Hak düşürücü süre durur mu?

Adli Tatil hangi süreler durur?

ADLÎ TATİL (4) Adli tatile rastlayan süreler işlemez. Bu süreler tatilin bittiği günden itibaren üç gün uzatılmış sayılır.

Istinaf süresi adli tatilde işler mi?

Adli tatil süresince BAM ve Yargıtay bünyesinde nöbetçi heyetler çalışmaya devam eder ve yalnızca tutuklu hükümlere ilişkin yargılama işlerini sürdürür. Yani sanık kişi tutuklu ise bunun istinaf ve temyiz incelemesi tatilde de devam eder.

Icra hukukta adli tatilde süreler işler mi?

İdari davalarda sürelerin bitmesi adli tatile rastlarsa bu süreler, adli tatilin sona erdiği günü izleyen tarihten itibaren 7 gün uzamış sayılır. Adli tatilde icra daireleri çalışmaya devam etmekte, dolayısıyla icra takibi yapılabilmekte, icra işlemleri devam etmektedir.

Hukuk mahkemelerinde adli tatilde süreler işler mi?

Adli tatil de dava açılıp açılmaması konusuna gelecek olursak, bu dönemde idari yargı dışındaki diğer davalar için dava açma süresi üzerinde adli tatilin bir etkisi bulunmamakta ve süreler işlemeye devam etmekte, durmamaktadır. Bu nedenle adli tatil sürerken hukuk davaları ve ceza davaları açılması mümkündür.

Sulh Hukuk Mahkemesi temyiz süresi adli tatilde işler mi?

Bu davalar adli tatil içinde görülecek dava ve işlerdendir (6100 sk. HMK. 103. mad.). Bu nedenle temyize ilişkin sürelerde adli tatilde işlemeye devam eder.

Yargıtay da adli tatil var mı?

(3) Tatil süresince bölge adliye mahkemeleri ile Yargıtay, yalnız tutuklu hükümlere ilişkin veya Meşhud Suçların Muhakeme Usulü Kanunu gereğince görülen işlerin incelemelerini yapar. (4) Adli tatile rastlayan süreler işlemez. ... Bu mahkemeler, 62 nci maddedeki sınırlamaya tabi olmaksızın görevlerine devam ederler.

Hak düşürücü süre durur mu?

3) Hak düşürücü sürelerde, zamanaşımındaki gibi, sürelerin durması ya da kesilmesi söz konusu değildir.