Arşivli adli sicil belgesi nedir?

İçindekiler:

  1. Arşivli adli sicil belgesi nedir?
  2. Yabancılar için adli sicil kaydı nereden alınır?
  3. E devlette sabıka kaydı nasıl alınır?
  4. Yabancı vatandaşlar e devlet şifresi alabilir mi?

Arşivli adli sicil belgesi nedir?

Adli sicil arşiv kaydı; hükümlünün infazının tamamlanması anından itibaren, belirli süreliğine tutulan kayıttır. İnfazın tamamlanmasıyla birlikte adli sicil kayıtları, kendiliğinden adli sicil arşiv kaydına aktarılır. Adli sicil arşiv kayıtları da kişinin "adli sicil kaydı belgesinde" görülecektir.

Yabancılar için adli sicil kaydı nereden alınır?

Yurt dışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları ile Türkiye'de ikamet etmiş ve haklarında adlî sicil kaydı talep edilen yabancılar adlî sicil kaydı istemine ilişkin dilekçeyi doldurup imzalayarak, hangi yabancı dilde cevap istediklerini de belirtmek suretiyle, nüfus kağıdı suretleri ile birlikte bulundukları yer ...

E devlette sabıka kaydı nasıl alınır?

TC kimlik numaranız ve şifreniz ile e-devlet'e giriş yapın. Ardından arama butonunun olduğu sayfaya Adalet Bakanlığı yazarak karşınıza çıkan hizmetler içerisinden “adli sicil kaydı sorgulama” hizmetini seçin. Ya da direkt olarak arama butonuna “adli sicil kaydı sorgulama” yazarak karşınıza çıkan hizmete tıklayın.

Yabancı vatandaşlar e devlet şifresi alabilir mi?

“Mavi Kart” ile e-Devlet şifresi talep eden yabancılar, bu kartın yanında uyruğunda bulundukları kendi ülkelerinin devlet makamlarınca verilmiş fotoğraflı nüfus kimlik cüzdanı, pasaport veya sürücü belgesi ibrazı ile “e-Devlet Kapısı” şifrelerini alabilmektedir.