Bifasiyal yaprak nedir?

İçindekiler:

  1. Bifasiyal yaprak nedir?
  2. Pinnat yaprak nedir?
  3. Palmat yaprak nedir?
  4. Bileşik yaprak nedir?
  5. Subulat ne demek?
  6. Yaprağın bölümleri nelerdir?
  7. Anizofili ne demek?
  8. Yaprak kelimesinin sözlük anlamı nedir?
  9. Sayfa ve yaprak ne demek?
  10. Çiçek kelimesinin anlamı nedir?

Bifasiyal yaprak nedir?

Bifasiyal yapraklar: Her iki yüzden bakınca farklı yapı görürüz. Bunlara dorsiventral yapraklar da denir. Stoma çoğunlukla alt yüzeyde, üst yüzeyde ya hiç yok ya da çok azdır. Bu tip yaprak şekline daha çok dikotillerde rastlanır.

Pinnat yaprak nedir?

Tüysü (Pinnat) Yapraklar: Yaprak ayası orta damara dik eksenler boyunca parçalanır. Tüysü yapraklarda en uçtaki yaprakçık tek ise tüysü (imperipinnat), iki ise çift tüysü (paripinnat) adı verilir.

Palmat yaprak nedir?

Palmat veya elsi, botanik ve zooloji terimi. Avuç içi şeklinde anlamına gelir. Latince palma (avuç içi) sözcüğünden türemiştir. ... Bir noktadan çıkan beş veya daha fazla lobu olan yapraklara palmat yapraklar denir.

Bileşik yaprak nedir?

Bileşik Yaprak : Birçok yaprakçığın bir araya gelmesiyle oluşmuş; sürgüne tek bir sap ile Birleşen, tüysü veya ışınsal tüylü yaprak durumu. Birden fazla yaprakçıktan oluşan yapraklar için kullanılan terimdir.

Subulat ne demek?

Subulat: Biz şeklinde, çok ince ve uzun yaprak. Eliptik: Elips şeklindeki yaprak. Ovat: Yumurta şeklindeki yaprak.

Yaprağın bölümleri nelerdir?

Yaprak kısımları Yaprak ayası (lamina): Fotosentezin, terleme ve solunumun gerçekleştiği kısımdır. Kurak ortam bitkilerinde dar, nemli ortam bitkilerinde ise geniştir. Yaprak sapı (Petiyol): Madde iletimini ve yaprağın güneşlenmesini sağlar. Yaprak tabanı (Bazis): Yaprak sapı ve yaprak ayasını gövdeye bağlar.

Anizofili ne demek?

ANİZOFİLİ VE HETEROFİLİ Bir bitki türündeki komşu yapraklar arasında veya aynı nodyumdaki yapraklar arasında büyüklük bakımından farklılık olursa buna ANİZOFİLİ (at kestanesi Aesculus hipocastaneum, abies köknar, taxus baccata porsuk), bitkide bulunan yaprakların morfolojik bakımından farklılığına HETEROFİLİ denir.

Yaprak kelimesinin sözlük anlamı nedir?

yaprak, -ğı anlamı is. 1. bit. b. Bitkilerde solunum, karbon özümlenmesi, terleme vb. olayların oluştuğu, çoğu klorofilli, yeşil ve türlü biçimdeki bölümler: "Dökülmüş yapraklar, bozulmuş bağlar / Bülbülün konduğu dallar perişan." -Karacaoğlan. 2. bit. b. Sarma yapılan asma yaprağı. 3.

Sayfa ve yaprak ne demek?

Öncelikle sorumuzu cevaplayalım. Sayfa, bir kağıdın yalnızca 1 yüzüne denir. Ancak yaprak, bir kağıdın iki yüzüne birden denen ismidir.

Çiçek kelimesinin anlamı nedir?

1. bitkilerin üreme unsurlarını ihtiva eden renkli veya beyaz renkte açan, çok defa kokulu, sonradan meyve veya tohum haline gelen kısımları (bkz. şükûfe). 2. bitki, çiçek açan bitki.