Abdülhakim Arvasi hazretleri nerelidir?

İçindekiler:

  1. Abdülhakim Arvasi hazretleri nerelidir?
  2. Arvasi hazretleri hangi tarikattan?
  3. Seyyid Ubeydullah Arvasi kimdir?
  4. Seyyid Sibgatullah kimdir?
  5. Seyyid Muhammed Arvasi kimdir?

Abdülhakim Arvasi hazretleri nerelidir?

1865 yılında Van'ın Başkale kazasında doğdu. 1943'de Ankara'da vefat etti. Kabirleri Ankara'nın Bağlum nahiyesindedir. Babası Seyyid Mustafa Efendi ve bütün dedeleri, zamanlarının âlim ve fadılları idiler.

Arvasi hazretleri hangi tarikattan?

Kādirî tarikatına mensup olarak faaliyet gösteren ve "Arvas seyyidleri" diye tanınan aile, altı yüz elli yıl varlığını devam ettirerek bugüne ulaşmıştır. Abdülhakim Arvâsî, ibtidâî ve rüşdiyeyi Başkale'de okudu. Daha sonra Irak'ın çeşitli bölgelerindeki tanınmış âlimlerden icâzet alarak Başkale'ye döndü (1882).

Seyyid Ubeydullah Arvasi kimdir?

büyük İslam âlimlerinden Seyyid Fehim Arvasi hazretlerinin torunuydu ve dedesi gibi âlimdi. Sevgili peygamberimizin mübarek torunlarından, İhlas Vakfı gönüllüsü Seyyid Ubeydullah Arvas Ağabey dün akşam Medine-i Münevvere'de 75 yaşında vefat etti.

Seyyid Sibgatullah kimdir?

Seyyid Sıbgatullah Arvâsî, (v. 1870) Türkiye'de özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgesinde Nakşbendî-Hâlidîliğin yerleşmesi ve yayılmasında en etkili kişilerden biridir. Hilafeti Seyyid Taha Nehrî'den (v. 1853) alan Arvâsî, şeyhine olan tam teslimiyeti ve muhabbeti ile en önemli halifelerinden olmuştur.

Seyyid Muhammed Arvasi kimdir?

Muhammed Sıddık Arvâsî (Gürpinar) Rahmetullahi aleyh Hayatı Büyük âlim ve velî. Seyyid Fehîm Arvâsî hazretlerinin oğludur. 1871 (H.1287) senesinde Arvas'ta doğdu. 1916 (H.1334) senesinde otuz iki yaşında Ermeniler tarafından şehîd edildi.