Anayasanın 23 maddesi nedir?

İçindekiler:

  1. Anayasanın 23 maddesi nedir?
  2. Anayasanın 74 maddesi nedir?
  3. Anayasanın 143 maddesi nedir?
  4. Anayasanın 71 maddesi nedir?
  5. Anayasada kaç madde var 2020?
  6. Anayasanın 105 maddesi nedir?

Anayasanın 23 maddesi nedir?

MADDE 23- Herkes, yerleşme ve seyahat hürriyetine sahiptir. Yerleşme hürriyeti, suç işlenmesini önlemek, sosyal ve ekonomik gelişmeyi sağlamak, sağlıklı ve düzenli kentleşmeyi gerçekleştirmek ve kamu mallarını korumak; ... MADDE 24- Herkes, vicdan, dinî inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir.

Anayasanın 74 maddesi nedir?

ANAYASA MADDELERİ ... Madde 74: Vatandaşlar (Ek ibare :3/10/20/26 md) ve karşılıklılık esası gözetilmek kaydıyla Türkiye`de ikamet eden yabancılar kendileriyle veya kamu ile ilgili dilek ve şikayetleri hakkında, yetkili makamlara ve Türkiye Büyük Millet Meclisine yazı ile başvurma hakkına sahiptir.

Anayasanın 143 maddesi nedir?

Türk Milleti, egemenliğini, Anayasanın koyduğu esaslara göre, yetkili organları eliyle kullanır. Egemenliğin kullanılması, hiçbir surette hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaz. Hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasadan almayan bir Devlet yetkisi kullanamaz.

Anayasanın 71 maddesi nedir?

Kamu hizmetine girenlerin mal bildiriminde bulunmaları ve bu bildirimlerin tekrarlanma süreleri kanunla düzenlenir. Yasama ve yürütme organlarında görev alanlar, bundan istisna edilemez.

Anayasada kaç madde var 2020?

Anayasa, bugüne kadar yirmi bir kez değişikliğe uğramıştır. Anayasada 7 kısım, 177 madde ve 16 geçici madde bulunmaktadır.

Anayasanın 105 maddesi nedir?

Cumhurbaşkanının Cezai Sorumluluğu (Madde 105) Meclis, önergeyi en geç bir ay içinde görüşür ve üye tamsayısının beşte üçünün gizli oyuyla soruşturma açılmasına karar verebilir.