Bir partiye üye olup olmadığımı nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Bir partiye üye olup olmadığımı nasıl öğrenebilirim?
  2. CHP üyeliğinden nasıl istifa edilir?
  3. Bir siyasi parti üyeliği nasıl iptal edilir?
  4. Işçi siyasi partiye üye olmak suç mu?
  5. Polis siyasi partilere üye olabilir mi?

Bir partiye üye olup olmadığımı nasıl öğrenebilirim?

Vatandaşlar, e-Devlet üzerinden siyasi parti üyeliği sorgulaması yaparak bilgisi dahilinde veya dışında hangi partiye üye olduğunu öğrenebilir ve isterse üyeliğini iptal edebilir. Sorgulama ve iptal işlemleri www.turkiye.gov.tr adresinden veya e-Devlet mobil uygulamasından yapılabiliyor.

CHP üyeliğinden nasıl istifa edilir?

İlçe Seçim Kurulu Başkanlıklarına, şahsen kimliği ile birlikte başvurarak, İlçe Seçim Kurulu Hakiminin imzalı üst yazısı ile dilekçe ve kimlik fotokopisinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesi halinde, istifaları işleme alınacaktır.

Bir siyasi parti üyeliği nasıl iptal edilir?

Bir siyasi parti üyeliğinden çıkmak istiyorsanız, arama çubuğuna "Siyasi Parti Üyeliğini İptal Etme" yazınız. Açılan sayfadaki talimatları takip ederek bir siyasi parti üyeliğini iptal etme işlemini sonlandırabilirsiniz.

Işçi siyasi partiye üye olmak suç mu?

Hakimler ve savcılar, Sayıştay dahil yüksek yargı organları mensupları, kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri, yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, Silahlı Kuvvetler mensupları ile yükseköğretim öncesi öğrencileri siyasi partilere üye olamazlar.

Polis siyasi partilere üye olabilir mi?

Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı ...