GG kısaltması ne demek?

İçindekiler:

  1. GG kısaltması ne demek?
  2. Celle Celalühü ne için okunur?
  3. Allah Celle Celalühü kaç kere okunmalı?
  4. Ya Müzill ne için okunur?
  5. El Adl kaç kere okunur?
  6. Allah'ın Adl sıfatı ne demek?
  7. ADL Allah'ın ismi midir?
  8. Ya Hakem kaç kere?
  9. Ya hakem ne demek?
  10. Ya hakem ya Allah ne demek?
  11. Ya VASi ne anlama gelir?
  12. Vasi ne yapar ne yapamaz?
  13. El Vasi zikri nasıl okunur?
  14. El vasi mi ya vasi mi?
  15. Ya vasi ya şekür ne demek?
  16. El Vali ne demek?
  17. El Bari ne demek?
  18. Ya bari ne için okunur?
  19. Ya bari ne demek?
  20. El Musavvir ne için çekilir?
  21. El Musavvir ne zaman okunmalı?
  22. Güzellik için hangi esma okunur?
  23. Musavvir ne demek Allah'ın ismi?
  24. Hz Yusufun guzellik duasi nedir?
  25. Zayıflamak için hangi Esmalar okunur?
  26. Güzelleşmek için ne yapmak gerekir?

GG kısaltması ne demek?

Good Game şeklinde açılımı olan ve Türkçe ile iyi oyun- güzel oyun anlamına gelen GG kısaltması oyunlarda çokça kullanılmaktadır. Kelime anlamı, tam şekilde budur. ... Oyun tutkunlarının kendi yaratmış oldukları çok sayıda terimler bulunmaktadır. Bu terimlerden birisi de GG olarak açıklanabilir.

Celle Celalühü ne için okunur?

El- Müntakim genellikle zulüm ve düşmanın kötülüğünden kurtulmak için okunan bir esmadır. ... - “Ya Müntakim Celle Celalühü” ismi şerifi okunan bir kimse cinlerden zarar görüyorsa, bu dertten kurtulur.

Allah Celle Celalühü kaç kere okunmalı?

- Her gün bir bardak suya ''Ya Bâsıt celle celâlühû'' 72 kere okunur ise kişinin kalbinde hikmet pınarları kaynar.

Ya Müzill ne için okunur?

El-Müzill Esmasının Faziletleri Nedir? Düşmanı olduğunu bilen kişilerin, El-Müzill esmasını zikir vaktinde 770 defa okuması gerekmektedir. Allah'ın izniyle düşmanları zelil hale gelecek, perişan olacak ve sizinle uğraşacak hali kalmayacaktır. ... Allah bu kişinin dualarını kabul eder, korunmak istediği kişilerden korur.

El Adl kaç kere okunur?

Hakkı olan şeyi almakta güçlük çeken, güneş doğmadan önce 10816 kere ” Ya Adl celle celâlühû ” deyip dua ederse maksadı hasıl olur. Karar verme durumunda olanlar, her gün 104 kere ” Ya Adl celle celâlühû ” zikrine devam ederlerse hükümlerinde isabetli olurlar.

Allah'ın Adl sıfatı ne demek?

Yüce Allah'ın sıfatı olarak el-Adl; adeletli olan, hakla hükmeden, haklıya hakkını veren, haksıza cezasını veren, her şeyi yerli yerince yapan, her söylediği doğru, her emri veya yasağı hak ve doğru olan demektir. Kur'an-ı Kerim'de ısım olarak geçmemekle beraber sıfat olarak bazı ayet-i kerimelerde mevcuttur.

ADL Allah'ın ismi midir?

Adl İsminin Anlamı Adl Kuran-ı Kerim'de geçen isimlerden olup Allah'ın sıfatlarından birisidir. Arapça kökenli bir terimdir. Adl – عَادِلُ (Adaletli-Adil) : Allah mutlaka ve daima adil olarak hükmeden, kesinlikle zulmetmeyen, aşırılığa gitmeyen Adl'dır.

Ya Hakem kaç kere?

* El-Hakem ism-i şerifi, sözünün faydalı ve hükmünün geçerli olması için, “Ya Hakem Celle Celalühü” diyerek 68 kere okunur. * Bir kimse gece yarısı abdestli olarak 100 defa El-Hakem ism-i şerifini “Ya Hakem Celle Celalühü” diyerek okursa ilahi sırlarla dolar.

Ya hakem ne demek?

El-Hakem esması, mutlak hakim ve tek hüküm sahibi anlamına gelmektedir. Allah, hikmet sahibidir. Allah her şeyden ve her durumdan hakkıyla haberdar olandır.

Ya hakem ya Allah ne demek?

El-Hakem : Mutlak hâkim, hikmet sahibi O'dur. ... El-Hakem : Allah her şeyi bilen, her şeyden haberdar olandır. El-Hakem : Hükmeden, Bilgi ve adaleti ile hakkıyla hüküm veren O'dur. El-Hakem : Tek hüküm verme yetkisine sahip olan, son hükmü verecek olan da O'dur.

Ya VASi ne anlama gelir?

EL-VASi; Mutlak ve hakiki Vasi, İlmi, rahmeti, kudreti, afv ve mağfireti geniş ve sonsuz olan Allah. El-Vâsi esmasının Anlamı : Nimeti bol olan, İlmi, rahmeti, kudreti, af ve mağfireti geniş ve sonsuz olan. Sonsuz genişlik ve tahammül sahibi; lim ve ihsanı her şeyi içine alan.

Vasi ne yapar ne yapamaz?

Vasi, vesayeti altındaki küçüğün veya kısıtlının kişiliğine özen gösterme, onu temsil etme ve malvarlığını yönetme görevlerini ifa etmekle yükümlüdür (TMK. m.

El Vasi zikri nasıl okunur?

El-Vâsi Esmasının Anlamı Günlük okumalarda 5 vakit namazların arkasından 11 Fatiha suresini okuyup, ardından 137 kere “Ya Vasi Celle Celalühü” ismi şerifini okumaya devam eden kişinin, Allah rızkını artırır, ahlakını güzelleştirir, hiç bir zaman sıkıntıda koymaz.

El vasi mi ya vasi mi?

El-Vâsî isminin anlamı mutlak ve hakiki Vasi, İlmi, rahmeti, kudreti, afv ve mağfireti sonsuz olan Allah anlamına gelmektedir. El-Vâsî ismi farklı şekilde bir çok kere açıklanmıştır. El-Vâsî Arapçada genişlik, iman, zenginlik ve takat anlamına gelmektedir. Bu ismin kökü ''vüs-sea'' kelimesidir.

Ya vasi ya şekür ne demek?

Eş-Şekûr isminin anlamı az iyiliğe çok mükafat veren ve rızasıyla yapılan iyiliklerin fazlası ile karşılık veren manasına gelmektedir.

El Vali ne demek?

El-Vâlî (c.c.) esmasının manası : Bütün kainatı tek başına yöneten, her şeyi, mülkünü ve her an olup biten hadiseleri tek başına tedbir ve idare eden demektir.

El Bari ne demek?

El-Bari Anlamı Nedir? El-Bari yalnızca Allah'a mahsus olan bir özelliği nitelemek için kullanılmaktadır. Bu bağlamda El-Bari esması ile hiçbir örnek olmaksızın Allah'ın tüm evreni yarattığı ve uyum içinde devam ettirdiğine işaret edilmektedir.

Ya bari ne için okunur?

Bu ismin zikrine yedi gün 100 defa okuyarak devam eden kimse ,ruhen ve bedenen sağlık ve sıhhate kavuşur.Doktorların bu ismin vekfini yaptırıp üzerlerinde taşımaları halinde daha başarılı olacakları belirtilmiştir. her gün bu ismin zikr,ne devam eden kimse kabir azabından kurtulucağı belirtilmiş ve yüce Allah'ın ...

Ya bari ne demek?

El-Bârî (c.c.) esmasının manası : Her şeyi bir asıldan var eden, her şeyi muhtaç olduğu aza, tabiat ve surette en mükemmel ve en uygun şekilde yaratan, yokluktan varlığa çıkaran, yarattıklarını birbirinden çeşitli şekillerde ayırt eden demektir.

El Musavvir ne için çekilir?

Sevdiğin bir kişinin rüyasına girmek için 'Ya Musavvir' 336 defa bu esma zikri kamer vaktinde okuyup zikredilirse o kişinin rüyasına girmeye nail olur. ... Bu esma-ı zikir günlük 336 defa 'El-Musavvir' ismiyle zikreden bir kimse, maddi ve manevi her anlamda yüce mertebelere ulaşır.

El Musavvir ne zaman okunmalı?

İkindi namazı kılındıktan sonra ve gece yarısı olduğunda El-Musavvir zikri yapılmalıdır. Zikir şekli olarak “ El-Musavvir” ya da “ Ya Musavvir” olmalıdır. El-Musavvir Esmasının Anlamı Nedir? El- Musavvir her şeye şekil veren, ayrı bir biçim vererek tasvir eden ve yarattığı varlıklara suret veren anlamındadır.

Güzellik için hangi esma okunur?

Canlı görünmek ve güzelleşmek için okunacak duâ; “Bismillahirrahmanirrahim, Allahümmec alni ve nuru Yusuf'a ala vechi femen reani yuhibbuni mehabbeten”.

Musavvir ne demek Allah'ın ismi?

El Musavvir (C.C) Her şeye biçim veren, güzelleştiren. Allah tasvir eden, herşeye biçim ve özellik veren, maksat ve merama ulaşmak için El Musavvir Esma-ül Hüsna okunur.

Hz Yusufun guzellik duasi nedir?

Allahümme calni ve nuru Yusuf ala vechi femen reani yuhibbuni mehabbeten. Anlamı: Ey Allahım, yüzümde Hz Yusuf a.s nuru ışığı olsun. kim beni görürse sevsin. Uygulama 7 gün boyunca beş vakit namazdan sonra 7 defa okunur.Daha sonra avuç içine nefes edilir.sonra yüz ve vücut ovulur.

Zayıflamak için hangi Esmalar okunur?

Zayıflamak İçin Duanın Esması Olan Ya Rezzâk Ya Rezzâk esmaül hüsnası, Allahu Teâlâ'nın her varlığa uygun ve yeterli rızık vermesini ifade eder ve bu yönüyle zayıflama duası, bu mukaddes esmaül hüsnaya dayanır. Bu esma, aynı zamanda "dengeli ve düzenli" beslenmeyi ifade eder.

Güzelleşmek için ne yapmak gerekir?

Tepeden tırnağa güzelleşme tüyoları!

  1. Saçlara Yağ ve Yumurta.
  2. Tırnaklar da Nem İster.
  3. Boynunuz Yaşınızı Ele Verir.
  4. Cildiniz Birkaç Dakiyayı Hakkeder!
  5. Dudakları Çatlatmayın.
  6. Dik Göğüsler İçin Önce Sıcak Sonra Soğuk Duş
  7. Bacaklara UV Korumalı Krem.
  8. Ayaklarınızı Masajla Rahatlatın.