Senkromeç arızası nedir?

İçindekiler:

  1. Senkromeç arızası nedir?
  2. Araç geri viteste neden ses gelir?
  3. Senkromeç nerede bulunur?
  4. Senkromeç bileziği ne işe yarar?
  5. Dişliler neden ses yapar?
  6. Araç geri vitese geçmiyorsa aşağıdakilerden hangisini yapmak gerekir?
  7. Vites halatı arızası nasıl anlaşılır?
  8. Vites halatı arızası nasıl Anlaşilir?
  9. Geri vites dişlisi neden düz dişlidir?

Senkromeç arızası nedir?

Senkromeç; araçların vites kutusunda yer alan ve vites değiştirmeyi kolaylaştıran parçaya denir. İki dişlinin arasında bulunan senkromeç, şanzımanın içerisinde yer alır. ... Senkromeç arızası yaşanması durumunda ise vites geçişleri sorunlu olur, vites kutusu ve sistemdeki parçalar ciddi seviyede zarar görür.

Araç geri viteste neden ses gelir?

Geri vites çarkları dışa doğru çıkan keskin dişlere sahip iken ileri viteslerin tamamında içeri doğru eğimlenen spiral dişliler bulunuyor. Bu sayede otomobillerin vites geçişlerinin çok daha rahat yapılması sağlanıyor. Geri vites dişlilerinde çok fazla boş alan bulunması, çok daha fazla ses çıkarmasına sebep oluyor.

Senkromeç nerede bulunur?

Senkromeç, vites kutusunda bulunan, vites değiştirmeyi kolaylaştıran, iki dişlinin hareketini ayarlayan parçadır. Şanzıman içinde yer alan bu parça, vites değişiminde çalışan dişli çarkların güç akışını sağlar. Kısacası 1. vitesten 2. vitese geçiş yaparken çarkların birbiri arasında geçiş yapmasını senkromeç sağlar.

Senkromeç bileziği ne işe yarar?

İki vites dişlisinin devrini eşitleyen bilezik benzeri yapıya senkromeç diyoruz. Senkromeçler dişliler arası sürtünmeyi azaltır ve dişli devirlerini eşitler.

Dişliler neden ses yapar?

Dişler arasındaki daha boşluklu yapı sonucu dişlerin birbirini kavraması helisel dişlilere göre daha kaba bir şekilde gerçekleşir ve bu nedenle dişlerin birbirleri arasında yaptığı küçük çarpışmalar sonucu çalışma sesi daha yüksek çıkar.

Araç geri vitese geçmiyorsa aşağıdakilerden hangisini yapmak gerekir?

Araba Geri Vitese Geçmiyor Ne Yapılması Gerekir
  1. Debriyaja Düzgün Basın. Geri vitese geçmemenin en yaygın nedenlerinden biri, debriyaja tam olarak basılmamış olmasıdır. ...
  2. Debriyajı Serbest Bırakın. ...
  3. Güçlü Kuvvet Uygulamadan Geri Vitese Geçin. ...
  4. Debriyajı Değiştirin.
BE

Vites halatı arızası nasıl anlaşılır?

Öncelikle halat deforme oldukça vites kolu da boşluk yapmaya başlayacaktır. Vites aralığınız uzar, örneğin 5 cm bir hareket ile 1. vitese atıyorsanız bu mesafe 6-7 santimetre uzunluğa uzar. Vites kolunu salladığınızda bu boşluğu hissedersiniz. Daha ileri durumlarda vites geçmemeye başlayacaktır.

Vites halatı arızası nasıl Anlaşilir?

Öncelikle halat deforme oldukça vites kolu da boşluk yapmaya başlayacaktır. Vites aralığınız uzar, örneğin 5 cm bir hareket ile 1. vitese atıyorsanız bu mesafe 6-7 santimetre uzunluğa uzar. Vites kolunu salladığınızda bu boşluğu hissedersiniz. Daha ileri durumlarda vites geçmemeye başlayacaktır.

Geri vites dişlisi neden düz dişlidir?

Geri vites için düz dişli kullanılmasının sebebi ise, ekonomik olmasıdır. Helis dişlinin yapımı düz dişliye kıyasla çok daha zor ve pahalıdır. Kısa zamanlı kullanıma sahip geri vites dişlisinde helis dişli kullanımı, aracın ömrü süresince yapacağı yakıt tasarrufuna nazaran çok fazla imalat maliyeti getirir.