Lozan Barış Antlaşması onaylayan kimdir?

İçindekiler:

  1. Lozan Barış Antlaşması onaylayan kimdir?
  2. Lozan Barış Antlaşması tarafları hangi devletlerdir?
  3. Mudanya Ateşkes Antlaşmasında TBMM'yi temsil eden kişi kimdir?
  4. Mudanya Mütarekesi ve Lozan Barış Antlaşmasını TBMM adına imzalayan kişi kimdir?
  5. Lozan Antlaşmasında Suriye sınırımız hangi antlaşmaya göre belirlenmiştir?

Lozan Barış Antlaşması onaylayan kimdir?

Lozan Antlaşması 24 Temmuz 1923 tarihinde İsviçre'nin Lozan şehrinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi temsilcileriyle Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Japonya, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Portekiz, Belçika ve Yugoslavya temsilcileri tarafından, Leman gölü kıyısındaki Beau-Rivage Palace'ta imzalanmıştır.

Lozan Barış Antlaşması tarafları hangi devletlerdir?

Lozan Antlaşması (veya yapıldığı dönem Türkçesi ile Lozan Sulh Muahedenamesi), 24 Temmuz 1923 tarihinde İsviçre'nin Lozan şehrinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi temsilcileriyle Britanya İmparatorluğu, Fransız Cumhuriyeti, İtalya Krallığı, Japon İmparatorluğu, Yunanistan Krallığı, Romanya Krallığı ve Sırp, Hırvat ve ...

Mudanya Ateşkes Antlaşmasında TBMM'yi temsil eden kişi kimdir?

'de Mudanya'da toplanan konferansta Türkiye'yi Batı Cephesi Komutanı İsmet Paşa, Büyük Britanya' General Harrington, Fransa' General Charpy, İtalya' da General Mombelli temsil etmiştir. Çetin görüşmeler sonunda, Mudanya Ateşkes Antlaşması 'de imzalanmıştır.

Mudanya Mütarekesi ve Lozan Barış Antlaşmasını TBMM adına imzalayan kişi kimdir?

İsmet Paşa, Kurtuluş Savaşı'nın sonunda; İstanbul, Boğazlar ve Doğu Trakya'nın savaşsız kurtarılmasını sağlayan, TBMM Hükümeti'nin ilk siyasi zaferi Mudanya Mütarekesi'ni 'de imzaladı.

Lozan Antlaşmasında Suriye sınırımız hangi antlaşmaya göre belirlenmiştir?

Türkiye-Suriye Sınırı: Fransızlarla imzalanan Ankara Anlaşması'nda çizilen sınırlar kabul edilmiştir. Irak Sınırı: Musul üzerinde antlaşma sağlanamadığı için, bu konuda Birleşik Krallık ve Türkiye Hükûmeti kendi aralarında görüşüp anlaşacaklardı.