Bebeklerde Tortikolis nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Bebeklerde Tortikolis nasıl geçer?
  2. Bebeklerde Tortikolis kendiliğinden geçer mi?
  3. Tortikolis iyileşir mi?
  4. Tortikolis tedavi edilmezse ne olur?
  5. Bebeklerde boyun eğriliği düzelir mi?
  6. Boyun eğriliği için hangi doktora gidilir?

Bebeklerde Tortikolis nasıl geçer?

Tortikolis sıklıkla ilk aylarda yapılan egzersizler, kas güçlendirme hareketleri ve motor gelişimin desteklenmesi ile sıklıkla 10-12 ay arasında düzelir. Düzelme sonrası bazen bazı bebeklerin yorgun, uykusuz veya hasta olduğunda yine başını hafif eğdiği fark edilebilir.

Bebeklerde Tortikolis kendiliğinden geçer mi?

Muayenelerinde boyunun dönük olduğu tarafın ters tarafında ele gelen sert bir şişlik tespit edilir. Bu sertlik ilk yaşın sonunda kaybolur. Şiddetli vakalarda yüz şeklinde asimetri de duruma eşlik edebilir. Konjenital musküler tortikolis yeni doğan döneminde kendiliğinden iyileşebilmektedir.

Tortikolis iyileşir mi?

Tedavi, fizik tedavi ve cerrahi tedavi olarak ikiye ayrılır. Fizik tedavi ile hastaların 'nından fazlasında düzelme olur.

Tortikolis tedavi edilmezse ne olur?

Çocuklarda boyun eğrilği ( Tortikollis )zamanında tedavi edilmezse yüzün bir tarafında kalıcı küçlmeye neden olur. Özellikle 1 yaşına kadar herhangi bir tedavi almayan ve ilk kez hastaneye başvuran hastalar cerrahi yöntem ile tedavi edilmelidir.

Bebeklerde boyun eğriliği düzelir mi?

Boynu eğri bebeği olan anne-baba ne yapmalıdır? Mutlaka bir Ortopedi ve Travmatoloji uzmanına başvurmalıdır. Doğumdan hemen sonra fark edilirse 6. aya kadar annenin yapacağı egzersizlerle tamamen düzeltilebilir. Bebeğin yatağı, mutlaka eğriliğin aksi yönüne boynunu döndürmesi sağlayacak şekilde ayarlanmalıdır.

Boyun eğriliği için hangi doktora gidilir?

Boyun ağrısı için hastanelerin ortopedi veya fizik tedavi polikliniklerine başvurmak gerekir.