Istanbul Bilgi Üniversitesi burs ne kadar?

İçindekiler:

  1. Istanbul Bilgi Üniversitesi burs ne kadar?
  2. Üniversite Bursu Nasıl Kaybedilir?
  3. Üniversite bursu hangi durumlarda kesilir?
  4. Özel üniversite bursu nasıl kesilir?
  5. Bilgi Üni bilet sınavı nedir?

Istanbul Bilgi Üniversitesi burs ne kadar?

Öğrenim gördükleri akademik yıl sonunda 2. ve 3. sınıfı başarıyla bitiren ve başarı bursu kriterlerini yerine getiren (ilgili akademik yıl ortalaması ile Genel Not Ortalaması -CGPA- 3.70 ve üzeri olan) öğrencilere, bir sonraki akademik yılı için öğretim ücretinden P indirim sağlayan akademik başarı bursu verilir.

Üniversite Bursu Nasıl Kaybedilir?

Almakta olduğunuz bursun devam edebilmesi için not ortalamanızın ekim ayındaki YÖKSİS kayıtlarında 2.00 ve üzeri olması gerekmektedir. Bursun kesilmesinde yıl sonu ortalaması dikkate alınmaktadır. Not ortalaması 100'lük sistemde 53.33'ün altında olan öğrencilerin bursu kesilir.

Üniversite bursu hangi durumlarda kesilir?

Bursun kesilmesinde yıl sonu ortalaması dikkate alınmaktadır. Not ortalaması 100'lük sistemde 53.33'ün altında olan öğrencilerin bursu kesilir. ... Bir öğrencinin disiplin suçu işlemesi ve bunu tekrarlaması sonrasında okul ile ilişiği kesildiği durumlarda KYK bursu da kesilmektedir.

Özel üniversite bursu nasıl kesilir?

Üniversitenin kurallarına aykırı davranan ve disiplin cezası alanların bursları kesilebilir. Yüz kızartıcı suç işleyen bir öğrencinin de bursu kesilir. Okula girdiğiniz puan ile kazandığınız burslar başarısızlık durumunda kesilmez.

Bilgi Üni bilet sınavı nedir?

Bilgi University English Test (BİLET) iki aşamalı bir sınav dır. Birinci aşama olan BİLET 1 içerik olarak A1-B1 düzeyinde olup öğrencilerin temel İngilizce bilgilerini ölçen bir SEVİYE TESPİT SINAVI (PLACEMENT TEST) dır. İkinci aşama olan BİLET 2 asıl Bilgi Üniversitesi Hazırlık atlama sınavı dır.