Işkur nasıl kayıt olabilirim?

İçindekiler:

  1. Işkur nasıl kayıt olabilirim?
  2. Işkur'a internet üzerinden başvuru yapılır mı?
  3. İŞKUR açık iş ilanlarına nasıl başvurabilirim?
  4. İskur nakdi ücret desteği kaç ay verilecek?
  5. İskur kaydı neden yapılır?

Işkur nasıl kayıt olabilirim?

Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur. Başarılı bir eşleştirme için hem açık iş hem de iş arayan kişi hakkında tam ve doğru bilgilerin bulunması zorunludur.

Işkur'a internet üzerinden başvuru yapılır mı?

İşverenler, işveren olarak kuruma başvurduktan sonra internet üzerinden işgücü istemi'nde (iş ilanı) bulunabilir, ardından davet-görüşme süreçlerini internet üzerinden gerçekleştirebilirler. Vatandaşlar İŞKUR üzerinde yayınlanan işlere şahsen başvuru yapmalarına gerek kalmadan, online olarak başvuruda bulunabilir.

İŞKUR açık iş ilanlarına nasıl başvurabilirim?

İş arayanlar, ister İŞKUR'un internet sitesinden, ister en yakın İŞKUR İl Müdürlüğü'nden sisteme üye olup kendine uygun işe başvurabiliyor. İş arayanlar İŞKUR'un sitesine özgeçmişlerini kayıt ettikten sonra; kişisel bilgileriyle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabiliyor.

İskur nakdi ücret desteği kaç ay verilecek?

Nakdi Ücret Desteği, bir ay içerisinde en fazla 30 gün olmak üzere işçinin kendisine ödenmektedir. Ödemeler, ilgililerin işverenleri tarafından bildirilen; IBAN/ PTT şube gibi ödeme kanalları aracılığıyla İŞKUR tarafından yapılmaktadır. Ödemeler, ücretsiz iznin verildiği ayı izleyen ayın 8'inden itibaren yapılmaktadır.

İskur kaydı neden yapılır?

İŞKUR Kayıt Belgesi Neden Gereklidir? İŞKUR kayıt belgesi, işletme sahipleri tarafından talep edilmektedir. Devletin 2017 yılında kayıtlı istihdamı arttırmak için hazırlamış olduğu projelerden birisidir. İŞKUR bünyesinde iş arayan kişileri istihdam eden işletme sahiplerine bazı teşvikler sağlanmaktadır.