Iktisat mezunları nereye atanır?

İçindekiler:

  1. Iktisat mezunları nereye atanır?
  2. Iktisat bölümü ataması var mı?
  3. Iktisat bölümü KPSS Ne Zaman?
  4. İktisat 2020 kaç kişi atandı?
  5. Işletme mezunları nerede çalışır?
  6. İktisat mezunları ne kadar maaş alıyor?

Iktisat mezunları nereye atanır?

İktisat bölümü mezunları, devlet bankaları, vergi daireleri ve devletin ekonomi ile ilgili her biriminde görev alabilme imkanına sahiptirler. İKTİSAT BÖLÜMÜ MEZUNLARI NEREDE ÇALIŞIR? Bu bölümden mezun olana adaylar, kamu kurum ve kuruluşlarında uzman, denetçi, denetmen ve müfettiş olarak işe girebilirler.

Iktisat bölümü ataması var mı?

2020/1 merkezi atamasında iktisat mezunlarının atanabileceği toplam kontenjan 671 idi. ... İktisat mezunu olarak 2020/1 merkezi atamasında yerleştirmesi yapılan adayların puanlarını incelediğimizde ise en düşük puan ile atanan adayın 81,695 puan ile en büyük puan ile atanan adayın da 97,554 puan ile atandığı görülmektedir.

Iktisat bölümü KPSS Ne Zaman?

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturum Cumartesi Öğleden Sonra (Hukuk, İktisat, Maliye) : 7 Ağustos 2021, Saat: 14.45'te gerçekleşecek. KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. Oturum Pazar Sabah (İşletme, Muhasebe, İstatistik) : 8 Ağustos 2021, Saat: 10.152te gerçekleşecek.

İktisat 2020 kaç kişi atandı?

2020/2 atamasında da iktisat mezunlarının bu bilgi ışığında başvuru yapabileceği toplam 321 kadro bulunmaktaydı. Bu 321 kadronun 95'ine tüm lisans programı mezunları başvuru yapabiliyorken 226 tanesine ise 4421 nitelik kodunda aranan bölümlerden biri, yani iktisat ve benzeri bölüm mezunları başvuru yapabiliyordu.

Işletme mezunları nerede çalışır?

İşletme bölümü mezunları iş olanakları; özel kurumlar, turizm ve danışmanlık, sigorta, denetim, dış ticaret ve ulaştırma sektörlerinde istihdam sağlar. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası gibi kurumlarda da çalışma şansına sahşiptirler.

İktisat mezunları ne kadar maaş alıyor?

Mesleğe yeni başlayan kişiler ortalama 3 bin TL maaş alırken, tecrübe kazanıp doğrudan bölüm ile alakalı sektörlerde iş bulan kişilerin maaşları ise, 5000 TL civarındadır. Kişinin kendini geliştirerek çalışmış olduğu kurumda yönetici olması halinde, alacağı maaş da doğal olarak daha yüksek olacaktır.