Çene çıkınca ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Çene çıkınca ne yapmalı?
  2. Çene Yamukluğu nasıl tedavi edilir?
  3. Çene eklemi kulak çınlaması yapar mı?
  4. Çene yapısı nasıl düzeltilir?

Çene çıkınca ne yapmalı?

Çene çıkması probleminde yapılması gereken en uygun yol acil olarak dişhekimine başvurmak ve eklemi zorlayacak çene hareketlerinden kaçınmak olacaktır. Hekime başvurana kadar, ani hareketlerden kaçınmalı ve kendi kendinize çenenizi yerleştirmeye çalışmamalısınız.

Çene Yamukluğu nasıl tedavi edilir?

Massater botoxu, çeneye dolgu enjeksiyonları, çene implantları, çeneye yağ enjeksiyonu ve Ultherapy çene yamukluğu sorununda uygulayabileceğimiz işlemlerdir. Çene implantı ameliyatı çene bölgesi zayıf ve çenesi geride olan hastalara önerilir. Çene protezinin amacı zayıf olan çene yapısını güçlendirmek için yapılır.

Çene eklemi kulak çınlaması yapar mı?

Çene eklemi rahatsızlıklarında kulak çınlaması ve baş dönmesi sıkça görülen rahatsız belirtilerden biridir. Bunun sonucunda halsizlik görülebilir ve denge kaybı çene eklemi hastalıklarının belirtilerinden biridir.

Çene yapısı nasıl düzeltilir?

Ortognatik cerrahi, bireyin diş, çene ve yüz yapısındaki bozuklukların ortodonti (tel tedavisi) işlemi ile düzeltilemediği durumlarda ortodontik tedavi ile birlikte uygulanan cerrahi tedaviye verilen addır. Bu ameliyatlar sonucu kişinin diş, çene ve yüz dokularının birbirleriyle olan bozuk ilişkileri düzeltilmektedir.