Elektrik direkleri kimin sorumluluğunda?

İçindekiler:

  1. Elektrik direkleri kimin sorumluluğunda?
  2. Sokak lambaları neden yanmaz?
  3. Antalya sokak lambası arızası nereye bildirilir?
  4. Sokak aydınlatma ücretini kim ödüyor?
  5. Sokak lambalarına hangi kurum bakar?
  6. Elektrik gelen lamba neden yanmaz?
  7. Sokak lambasının yanmaması ndan kimler sorumlu?
  8. Antalya Tedaş numarası kaç?
  9. Sokak lambaları kaç metrede bir konur?
  10. Başka ilden 186 nasıl aranır?
  11. Ampul yanmıyorsa ne yapmalı?
  12. Elektrik gelen prizi neden çalışmaz?
  13. Sokak lambası arızası için neresi aranır?
  14. Sokak lambaları kimin?
  15. Akdeniz Elektrik Dağıtım A Ş kimin?

Elektrik direkleri kimin sorumluluğunda?

Genel Aydınlatma Yönetmeliği uyarınca Belediye, Karayolları, Edaşlar gibi kurumlar gece aydınlatmasından sorumludur.

Sokak lambaları neden yanmaz?

Bu cihaza fotosel denmektedir. Fotosel, etrafında ışık olduğunda elektrik akımına izin vermeyen bir cihazdır. Dolayısıyla yol lambaları gündüz yanmaz.

Antalya sokak lambası arızası nereye bildirilir?

Aciliyet içeren istek ve önerileriniz için ALO 186 Akdeniz EDAŞ Çağrı Merkezimizi 7/24 arayabilirsiniz.

Sokak aydınlatma ücretini kim ödüyor?

(6) Güvenlik amacıyla yapılan sınır aydınlatmalarına ait yatırım, işletme ve tüketim giderleri, İçişleri Bakanlığı bütçesine konulacak ödenekten karşılanır.

Sokak lambalarına hangi kurum bakar?

Sokak aydınlatma arızalarını ALO 186 BEDAŞ Çağrı Merkezi'ni arayarak, BEDAŞ Destek Twitter hesabımızdan, BEDAŞ 186 mobil uygulamasından yazarak ve www.bedas.com.tr Aydınlatma Şikayet Formu'nu doldurarak iletebilirsiniz.

Elektrik gelen lamba neden yanmaz?

Her elektrikli ürün gibi lambaların (ampul) kulanım ömrü dolmuş olabilir. ... Sağlamlığından emin olunan bir lamba ile değiştirilmeli yada profosyonel şekilde multimetre ile ölçüm yapılmalı, gerekli voltaj değeri mevcut ise lamba değiştirilmelidir. Diğer olay, duy arızası ve duya temas etmeyen lambadır.

Sokak lambasının yanmaması ndan kimler sorumlu?

1. Sokak aydınlatmam yanmıyor. ... Sokak aydınlatma arızalarını ALO 186 BEDAŞ Çağrı Merkezi'ni arayarak, BEDAŞ Destek Twitter hesabımızdan, BEDAŞ 186 mobil uygulamasından yazarak ve www.bedas.com.tr Aydınlatma Şikayet Formu'nu doldurarak iletebilirsiniz.

Antalya Tedaş numarası kaç?

Aciliyet içeren istek ve önerileriniz için ALO 186 Akdeniz EDAŞ Çağrı Merkezimizi 7/24 arayabilirsiniz.

Sokak lambaları kaç metrede bir konur?

Bu konuda genel bir oran vermek gerekirse iki direk arasında direk yüksekliğinin 2,5-3 katı kadar mesafe bırakmak uygun olacaktır. Örneğin; 6 metre aydınlatma direğinin kullanıldığı projelerde direkler arasında 15-18 metre mesafe bırakılabilir.

Başka ilden 186 nasıl aranır?

ALO 186 elektrik hattını cep telefonundan başına alan kodu koymadan aradığınızda otomatik olarak bulunduğunuz bölgedeki dağıtım şirketine bağlanırsınız. Bu hattı ararken Türkiye'nin hangi bölgesinde olduğunuz önemli değildir, ülkemizin her yerinden bu numarayı tuşlayarak ilgili dağıtım şirketine ulaşılır.

Ampul yanmıyorsa ne yapmalı?

-İlk önce elektrik kesilmelidir. -Ampul bazen yuvasında oynamış gevşemiş olabiliyor.Ampulu tekrar sıkarak yanıp yanmadığı kontrol edilmelidir. -Eger ampulu duyunda sıktığımızda yine yanmıyorsa ampul patlamış olabilir. -Duya yeni ampul takarak yanıp yanmadığını kontrol etmeliyiz.

Elektrik gelen prizi neden çalışmaz?

Evde elektrik var, prizler çalışmıyor Bunun birkaç cevabı olabilir: Öncelikle aydınlatma ile prizler ayrı sigortalardan beslenmiş olabilir. Yani prize takılan bir cihazdan dolayı bir kısa devre veya aşırı akım oluşmuş olabilir. ... Diğer bir neden priz tesisatındaki kablolardan birinin kopmasıdır.

Sokak lambası arızası için neresi aranır?

Sokak aydınlatmam yanmıyor. Ne yapmalıyım? Sokak aydınlatma arızalarını ALO 186 BEDAŞ Çağrı Merkezi'ni arayarak, BEDAŞ Destek Twitter hesabımızdan, BEDAŞ 186 mobil uygulamasından yazarak ve www.bedas.com.tr Aydınlatma Şikayet Formu'nu doldurarak iletebilirsiniz.

Sokak lambaları kimin?

Cadde ve sokak lambalarının faturasını Enerji Bakanlığı ile belediyeler ödeyecek. Elektrik Piyasası Kanun Tasarısı'nın Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri sürüyor.

Akdeniz Elektrik Dağıtım A Ş kimin?

Antalya, Isparta ve Burdur bölgelerinde bulunan 2.833.306 nüfusa elektrik dağıtım hizmeti veren Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. kısa adıyla AKDENİZ EDAŞ, Cengiz Holding, Kolin İnşaat ve Limak Holding tarafından işletilmektedir.