Orta okul dersleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Orta okul dersleri nelerdir?
  2. Ortaokulda Almanca dersi var mı?
  3. Ortaokulda felsefe dersi var mı?
  4. Ortaokulda matematik kaç saat?
  5. Ilk okulda kaç ders var?
  6. Almanca dersi kaçıncı sınıfta başlıyor?
  7. 5 sınıfta Almanca var mıdır?
  8. Ortaokulda günde kaç saat ders var?

Orta okul dersleri nelerdir?

Ortaokulun zorunlu dersleri ise, Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi, görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi ve spor, teknoloji ve tasarım ve rehberlik ve kariyer planlama olacak.

Ortaokulda Almanca dersi var mı?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokula geçişte bir yılın hazırlık sınıfı olması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 5. sınıfta öğrencilere sadece Türkçe ve yabancı dil eğitimi verilecek. Yabancı dil dersleri, ikinci sınıftan sonra zorunlu seçmeli dersler olan İngilizce, Fransızca, Almanca ve Arapçadan oluşacak.

Ortaokulda felsefe dersi var mı?

Ortaokullarda felsefe dersi olmadığından ve felsefe öğretmeni de atanamadığından ders, uzmanı olan felsefeciler tarafından okutulmamakta, diğer branşlar tarafından okutulmaktadır. Bu dersin zorunlu ders haline getirilip sadece Felsefe öğretmenleri tarafından verilmesi gerekmektedir.

Ortaokulda matematik kaç saat?

Zorunlu derslerde yapılan değişiklikle Türkçe dersi ilk 2 yıl 10 saat, 3. ve 4. sınıflarda 8 saat, 5. ve 6. sınıflarda 6 saat, 7. ve 8. sınıflarda ise 5 saat olacak. Mevcut durumda haftalık ders saati 1. sınıftan 8. sınıfa kadar haftada 4 saat verilen matematik dersi 1 saat artırılarak her sınıfta 5 saat verilecek.

Ilk okulda kaç ders var?

* İlkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf ile ortaokul 8. sınıflarda haftada 2 gün toplam 12 ders saati ( 2 gün, 6+6), imam hatip ortaokullarında ise haftada 2 gün toplam 14 ders saati (2 gün, 7+7 ) uygulanacak. Lise hazırlık sınıfları ve 12. sınıflarda ise haftada 2 gün toplam 16 ders saati (2 gün, 8+8) yapılacak.

Almanca dersi kaçıncı sınıfta başlıyor?

Uygulama şu yenilikleri getirecek: BU YIL HAFTADA 3 SAAT Bu yıl ilköğretimin 4 ve 5'inci sınıflarında haftada 3'er saat İngilizce, Fransızca veya Almanca dersi verilecek. TÜM OKULLAR Uygulama tüm ilköğretim okullarında başlayacak. Öğretmen gereksinimi bulunan yerlerde, okul dışından hizmet satın alınacak.

5 sınıfta Almanca var mıdır?

Buna göre 5. sınıfta sadece Türkçe ve yabancı dil eğitimi verilecek. Bu kademede Türkçe-İngilizce, Türkçe-Fransızca, Türkçe-Almanca, Türkçe-Arapça gibi dersler yer alacak.

Ortaokulda günde kaç saat ders var?

- Bütün risk gruplarındaki illerde bulunan ortaokulların 8'inci sınıflarında, sınıf mevcudunun kalabalık olması ve sınıfın bölünmesini gerektiren durumlarda haftada 12 ders saati, diğer durumlarda ise haftada 22 ders saati yüz yüze eğitim yapılacak.