Öğrenci okul parası ne kadar?

İçindekiler:

  1. Öğrenci okul parası ne kadar?
  2. Ogrenci parası icin nereye Basvurulur?
  3. Kırtasiye yardımı kimler alabilir?
  4. Eğitim Yardımı Nasıl Başvurulur?

Öğrenci okul parası ne kadar?

Devletten 850 TL'ye okul yardımı parası sadece ihtiyaç sahibi olan öğrencilere veriliyor. Ekonomik anlamda zorluk çeken ve maddi durumu kötü olan öğrenciler ailelerinin durumunu belgeleyen evraklarla başvuru işlemlerini tamamlamaları halinde devlet tarafından sağlanan nakit para yardımından faydalanabiliyor.

Ogrenci parası icin nereye Basvurulur?

İl meclisleri okul yardım parasının başvuru yapılacağı kurumlardır. Veliler öncelikle il meclislerine yardım parası alabilmek adına bir dilekçe hazırlaması gerekiyor.

Kırtasiye yardımı kimler alabilir?

Kırtasiye Yardımı Kimlere Verilir Kırtasiye yardımı; işsiz yani muhtaç velilerin çocuklarına, öksüz ve yetim çocuklara, herhangi bir işi ve düzenli geliri olmayan dul kadınların velayeti altındaki çocuklarına, dar gelirli yani yoksul ailelerin çocuklarına yapılıyor.

Eğitim Yardımı Nasıl Başvurulur?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımları için başvurular her sene Genel Müdürlük tarafından belirlenen tarihler arasında Genel Müdürlüğün web sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden duyurulmakta ve yine www.vgm.gov.tr üzerinden başvuru formu doldurulmak suretiyle alınmaktadır.