Zencefilli ballı süt ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Zencefilli ballı süt ne işe yarar?
  2. Süte toz zencefil katılır mı?
  3. Zencefil macun nasıl kullanılır?
  4. Zencefil zerdeçal bal limon karışımı nasıl yapılır?
  5. Toz zencefil bal limon nasıl yapılır?

Zencefilli ballı süt ne işe yarar?

Karaciğeri temizler. Bilimsel çalışmalar zencefilin karaciğer için son derece faydalı bir ürün olduğunu ortaya koymuştur. Zencefil karaciğerde yağ asidi birikmesini önler. Bu nedenle her gece içeceğiniz bir bardak zencefilli süt karaciğerinizi toksinlerden arındırır.

Süte toz zencefil katılır mı?

Günde bir defa, 1 bardak sütün içine 1 çay kaşığı zencefil veya zerdeçal katabilir veya 1 tatlı kaşığı bal (eğer bala alerji yok ise) ile 1 çay kaşığı toz ya da taze zencefili karıştırıp macun kıvamına getirebilirsiniz.

Zencefil macun nasıl kullanılır?

Zencefil macununun en çok duyulan özelliği iştah açmasıdır. İştah açtığından zayıflama sürecini olumsuz yönde etkileyebilir. Bu sebeple gün içinde zencefilli macun kullanımı ideal ölçüde olmalıdır. Her sabah 1 tatlı kaşığı yeterli olacaktır.

Zencefil zerdeçal bal limon karışımı nasıl yapılır?

Yaklaşık 1 su bardağı kadar balı, 1,5 yemek kaşığı kadar toz zencefil ve yine 1/2 adet limonun suyu ile karıştırarak şahane bir karışım hazırlayabilirsiniz. Bu karışım öksürükten eser bırakmayacak kadar güçlü.

Toz zencefil bal limon nasıl yapılır?

Bir fincanın içine yarım çay kaşığı kadar toz zencefili koyun. Üzerine sıktığınız limonun suyu ekleyin. Ardından 1 tatlı kaşığı bal ekleyin. Son olarak toz zencefilli karışımın üzerine 1 su bardağı sıcak su döküp, güzelce karıştırın.