Zatıaliniz hangi dil?

İçindekiler:

  1. Zatıaliniz hangi dil?
  2. Teşrif ne anlama gelir?
  3. Maruzat ne anlama gelir?
  4. Bir maruzatım olacaktı ne demek?
  5. Maruzatım ne demek?
  6. Maruzat ne demek Osmanlıca?
  7. Mağduriyet nedir ne demek?
  8. Dilek ne anlama gelir?
  9. Teşekkürlere rica ederim denir mi?
  10. Arz etmek kime kullanılır?
  11. Müdür müdüre arz mı eder rica mı?
  12. Büyükşehir Belediye Başkanı kaymakama arz mı eder rica mı?
  13. Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyesine arz mı eder rica mı?
  14. Alt makamlara yazılan yazılar nasıl bitirilir?
  15. IBB Daysis ne demek?
  16. IBB portal ne işe yarar?
  17. E Tuhim alkol randevu nasıl alınır?
  18. IBB portal nedir?

Zatıaliniz hangi dil?

Türk Dil Kurumu'na göre "zatıaliniz" tabiri birleşik yazılmaktadır. Eski yazıda "yüksek şahsınız" anlamına gelen bu tabiri "zat-i âliniz" diye yazmak Osmanlıcadan (ذات علينيز günümüz Türkçesine harfçevrimi yapılan eserlerde uygun olabilir ama günümüze ait bir söz olarak bu ifadeyi birleşik yazmak daha uygundur.

Teşrif ne anlama gelir?

teşrif / teşrîf / تشریف / تَشْر۪يفْ Şereflendirmek. Yüksek yere çıkmak. Şeref vermek. Bir yere buyurmak.

Maruzat ne anlama gelir?

1. Küçükten büyüğe yâhut üst bir makāma sözlü veya yazılı olarak bildirilen istek(ler), sunulan bilgi vb. şeyler, sunuş2: Onun bâzı mârûzâtı galebe-i hüsn-i ubûdiyyetinden ileri gelmektedir (Kaya Bilgegil). 2. eski. Sadrâzamın mâbeyne sunduğu tezkereler.

Bir maruzatım olacaktı ne demek?

Eski nezaket dilinde mevki makam sahibi ya da yaş bakımından büyük birine sunulan, bildirilen dilekler ya da bilgiler bu sözcükle anlatılırdı, sunuş. Geçen günkü maruzatımda rica ettiğim husus oydu. İhtiyaca mukabil istenilen şey istek, dilek. Size bir maruzatım var.

Maruzatım ne demek?

a. (ma:ru:za:tı) Mevki, makam veya yaş bakımından büyük birine sunulan, bildirilen dilek veya bilgi, sunuş: Size maruzatım var. maruzat, 7 karakter ile yazılır.

Maruzat ne demek Osmanlıca?

Arz edilen, sunulan şeyler.

Mağduriyet nedir ne demek?

Suçtan ve haksız eylemden zarar gören kişi.

Dilek ne anlama gelir?

Dilenen şey, arzu, istek. 2. İsteme, arzu etme, dileme.

Teşekkürlere rica ederim denir mi?

Konuşkan ve dışa dönük biriysen teşekkür e-postasına ya da mesajına “rica ederim” ya da “benim için zevkti” şeklinde karşılık verebilirsin. E-postaya ve mesaja cevap verirken mesajı alacak kişiyi dikkate al. Yaşça küçük olanlar teşekkür mesajına karşılık beklemeyebilir.

Arz etmek kime kullanılır?

Kurum içerisinde hiyerarşik yönden aynı düzeyde olan birimler arasında yapılan yazışmalarda 'arz ederim' ifadesi kullanılır. Muhatap birimin adı, üstünde bir kurumun adı ile birlikte yazılıyorsa, en üstte yer alan idare dikkate alınarak arz veya rica ifadelerinden uygun olanı kullanılır.

Müdür müdüre arz mı eder rica mı?

Bu hususu örnek ile açıklayacak olursak; bir öğretmenin diğer bir öğretmene yazacağı ya da bir okul müdürünün başka bir okul müdürüne yazacağı dilekçe ya da resmi yazı sonunda “arz/rica ederim” ya da “rica/arz ederim” kelime grupları kullanılmalıdır.

Büyükşehir Belediye Başkanı kaymakama arz mı eder rica mı?

Ayrıca bildiğimiz gibi yerel otoriteler, merkezi idarenin vesayet denetimi altındadır. Bu sebeplerden Kaymakamlık makamı, Belediye başkanlığı makamına arz etmez, rica eder. Belediye makamı ise kaymakamlık makamına yanlızca arz eder.

Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyesine arz mı eder rica mı?

İlçe Belediyeleri ve TESKİ, Büyükşehir Belediyesine yazı yazarken «arz ederim» yazılacak. İlçe Belediyeleri birbirleri arasındaki yazışmalarda «arz ederim» yazılacak.

Alt makamlara yazılan yazılar nasıl bitirilir?

Alt makama yazılan yazılar “Rica ederim.”, üst ve aynı düzey makamlara yazılan yazılar “Arz ederim.”, üst ve alt makamlara dağıtımlı olarak yazılan yazılar “Arz ve rica ederim.” biçiminde bitirilir.

IBB Daysis ne demek?

DAYSİS (Döküman Arşiv ve Kurumsal Yazışma Sistemi) – Portal – İstanbul Büyükşehir Belediyesi.

IBB portal ne işe yarar?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şeffaf yönetim anlayışının bir parçası olarak halka açılan 'Açık Veri Portalı'; araştırmacılara, öğrencilere ve meraklılara İstanbul özelinde veriler sunan bir sistem. İBB Açık Veri Portalı sayesinde toplu taşıma, trafik, doğal gaz kullanımı gibi konularda veriler elde edebiliyoruz.

E Tuhim alkol randevu nasıl alınır?

E-Tuhim Nasıl Randevu Alınır? E-Tuhim randevu işlemi http://tuhim.com/randevu adresi üzerinden yapılmaktadır.

IBB portal nedir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen İBB Açık Veri Portalı, hizmete açıldı. ... Açık veri setlerine ilişkin bilgilere, güncel verilere ve duyurulara ulaşılabilen vatandaşlar, portalda görmek istedikleri, ihtiyaç duydukları bilgileri de İBB'ye iletebilecek.