Tapuda ifraz işlemi ne demek?

İçindekiler:

  1. Tapuda ifraz işlemi ne demek?
  2. Ifraz hangi durumlarda yapılır?
  3. Hisseli tapuda ifraz ne demek?
  4. Ifraz işlemi ne kadar sürer?
  5. Tapuda ifraz neden yapılır?
  6. Yoldan ihdas etmek ne demek?
  7. Ifraza uygun ne demek?
  8. Ihdas etmek ne anlama gelir?
  9. Tapuda ihdas etmek ne demek?

Tapuda ifraz işlemi ne demek?

Tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmazın imar planlarına uygun olarak düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne ayrı ayrı tescil edilmesi işlemine kısaca ifraz denir.

Ifraz hangi durumlarda yapılır?

Tapuya tek bir parseli halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılmasına ifraz işlemi denir. Gayrimenkulün bir sahibi varken bölünmesi ya da bir kısmının satılması gibi durumlarda yapılan tapu kütüğündeki değişikliklerdir.

Hisseli tapuda ifraz ne demek?

İfraz; tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir gayrimenkulün düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesi işlemi oluyor.

Ifraz işlemi ne kadar sürer?

İfraz işlemi müracaatını takip eden 30 gün içerisinde ilgili kurumlar tarafından incelemeler yapılır ve işlem sonuçlandırılır. İşlemin onaylanmasının ardından imar planı 15 gün içerisinde tapu müdürlüğüne teslim edilir. Tapu müdürlüğünün tescil işlemini 30 gün içerisinde gerçekleştirme mecburiyeti bulunmaktadır.

Tapuda ifraz neden yapılır?

Taşınmaz mallar üzerinde yapılan ifraz, işleme konu olan taşınmaz malın tapusunun bölünebilmesi için yapılıyor. İfraz işlemi ile tek tapuya sahip olan arsa, parsellere bölünerek bölünen parsellere tapu düzenleniyor.

Yoldan ihdas etmek ne demek?

Önceden yol olmasına rağmen, imar planı kapsamında kapanmış olan bir yolun imar planındaki amacına göre işleme tabi tutulmasına yola ihdas adı verilir. İmar Kanunu'na göre imar planı doğrultusunda herhangi bir yerin imar parselini oluşturmak amacıyla, yoldan ihdas uygulaması yapılabilir.

Ifraza uygun ne demek?

İfrazın kelime anlamı, bir arazinin bölünmesi, parsellere ayrılmasıdır. Tapuda tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir gayrimenkulün parsellere bölünerek, her parselin tapu kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil edilmesi işlemine ifraz adı verilir.

Ihdas etmek ne anlama gelir?

İhdas kelimesi son günlerde birçok vatandaş tarafından araştırılmaya başlandı. ... İhdas kelimesi TDK'ya göre; "ortaya çıkarmak", "meydana getirmek" anlamlarını taşımaktadır. Sonraki anlamı "kurmak"; "mec. bir şeyin olmasına, ortaya çıkmasına sebep olmak." anlamı da bulunmaktadır.

Tapuda ihdas etmek ne demek?

İHDAS; evveliyatı yol olmasına rağmen, imar planı gereği kapanan yolların imar planındaki amacına uygun şekilde kullanılması amacıyla bir parsel numarası ile ilgisine göre belediye, köy, Karayolları Genel Müdürlüğü veya Maliye Hazinesi adına tapuya tescili işlemidir.