Fırtınadan sonra ne yapmalıyız?

İçindekiler:

  1. Fırtınadan sonra ne yapmalıyız?
  2. Kasırgada ne yapılır?
  3. Hortumdan korunmak için neler yapmalıyız?
  4. Hortum ne yapar?
  5. Hortum nerede olur?

Fırtınadan sonra ne yapmalıyız?

"Güvende olun"

  1. Mümkün olduğunca içerde kalın.
  2. Dışarı çıkarsanız, bina ve ağaçlara yakın yerlerde yürümeyin ve onlara sığınmayın.
  3. Duvar ve çitlerin korunaklı tarafından uzak durun, korunaklı tarafa yıkılacağını unutmayın.
  4. Fırtına devam ederken hasarı onarmak için dışarı çıkmayın.

Kasırgada ne yapılır?

Fırtına sırasında: Mümkün olduğunca içerde kalın. Dışarı çıkarsanız, bina ve ağaçlara yakın yerlerde yürümeyin ve onlara sığınmayın. Duvar ve çitlerin korunaklı tarafından uzak durun, korunaklı tarafa yıkılacağını unutmayın. Fırtına devam ederken hasarı onarmak için dışarı çıkmayın.

Hortumdan korunmak için neler yapmalıyız?

Sığınağınız varsa hemen sığınağa gidin. Sığınağa ulaşmak için asansörleri kullanmayın! Kapı ve pencereleri kapalı tutun! Sağlam bir nesnenin yanında veya altında çök-kapan-tutun yaparak, hortum bitinceye kadar bekleyin (Vücudunuzu battaniye ya da benzeri kalın örtülerle koruyabilirsiniz.)

Hortum ne yapar?

Hortum, kümülüs bulutları ile bağlantılı olarak silindir şeklinde dönerek gezen bir rüzgar türüdür. Bu hortum bulutlardan yere kadar uzanır ve büyük yıkıcı güce sahip olan bir doğa felaketidir. Bir denizin ya da gölün üzerinde meydana gelen bir hortum yerden emdiği sular ile bir su hortumu oluşturur.

Hortum nerede olur?

Genel olarak hortumlar kara üstünde oluşurlar ancak kimi vaziyetlerde göl veya deniz üstünde de oluşabilir. Bu vaziyetlerde su hortumları ortaya çıkar. Bu yerlerde yakın bölgelerde tehlikeye neden olabilir. Hortumlar, büyüklüklerine ve şiddetlerine göre derecelendirilir.