Medusa nın cesedi nerede?

İçindekiler:

  1. Medusa nın cesedi nerede?
  2. Yerebatan Sarnıcı nerede nasıl gidilir?
  3. Yerebatan Sarnıcı için hangi durak?
  4. Şerefiye Sarnıcı hangi günler açık?
  5. Yerebatan Sarnıcı hangi uygarlığa ait?
  6. Yerebatan Sarnıcı fotoğraf çekmek yasak mı?
  7. Müzede fotoğraf çekmek neden yasak?
  8. Uçak fotoğrafı çekmek yasak mı?
  9. Izinsiz görüntü çekmek suç mu?
  10. Kamu kurumunda fotoğraf çekmek suç mü?
  11. Görüntü almak suç mu?
  12. Görüşme kaydı almak suç mu?
  13. Telefon konuşmaları delil sayılır mı?
  14. Alacak verecek davasında ses kaydı delil olur mu?
  15. Sesli güvenlik kamerası yasal mı?

Medusa nın cesedi nerede?

Amasya'nın Merzifon ilçesinde 1994 yılında bulunan ve üzerinde Medusa kabartması ile beddua yazan lahit, Amasya Müzesi'nde sergileniyor. 1700 yıl öncesine ait beddualı lahit, müzenin de en dikkat çeken eserlerinin başında geliyor.

Yerebatan Sarnıcı nerede nasıl gidilir?

YEREBATAN SARNICI'NA NASIL GİDİLİR? Yerebatan Sarnıcı'na gitmek için en mantıklı yol Kabataş-Bağcılar tramvay hattını kullanarak Sultanahmet durağına kadar geldiğinizde inmektir. Sultanahmet durağına yürüyerek 3 dakika yürüyüş mesafesindedir.

Yerebatan Sarnıcı için hangi durak?

Taksim'den fenikülere binerek Kabataş'a ininiz. Buradan Kabataş-Bağcılar tramvay hattıyla Sultanahmet durağında inerek Yerebatan Sarnıcı'na ulaşabilirsiniz.

Şerefiye Sarnıcı hangi günler açık?

Ziyaret Saatleri: Şerefiye Sarnıcı sabah 10:00 ile akşam 19:00 saatleri arasında ziyaret açıktır. Şuanda tatil günlerinde de açık olan sarnıcı istediğin zaman ziyaret edebilirsiniz. Giriş Ücreti: Sarnıcın giriş ücretleri ise; Türk vatandaşları için; 10 TL.

Yerebatan Sarnıcı hangi uygarlığa ait?

Bizans İmparatoru I. Justinianus (527-565) tarafından yaptırılan bu büyük yeraltı sarnıcı, suyun içinden yükselen ve sayısız gibi görülen mermer sütunlar sebebiyle halk arasında “Yerebatan Sarayı” olarak isimlendirilmiştir.Sarnıcın bulunduğu yerde daha önce bir Bazilika bulunduğundan, Bazilika Sarnıcı olarak da anılır.

Yerebatan Sarnıcı fotoğraf çekmek yasak mı?

Bir heyecan, Yerebatan Sarnıcı'nın kapısındaki sıraya karıştık. Merdivenlerden aşağı inerken “fotoğraf çekmek yasaktır” işaretini gördüm. Sordum öğrendim, yapıya zarar verdiği için değil, merdivende kuyruk olmasın diye yasaklanmış; yoksa içeride fotoğraf çekimi serbest. Büyülü bir yer burası.

Müzede fotoğraf çekmek neden yasak?

Müzelerin evrensel kuralıdır flaş kullanma yasağı. Bunun en önemli nedeni sizin gibi milyonlarca insan tarafından maruz kalınan flaş ışınlarının, esere zarar verme potansiyeli olması.

Uçak fotoğrafı çekmek yasak mı?

Uçağın kalkış anında elektronik cihazlar tamamen kapatılmalıdır. Uçak yolculukları sırasında telefon ile konuşmak yasak olsa da uçak modu denilen modda telefonunuzu fotoğraf çekmek, müzik dinlemek ve oyun oynamak için kullanabiliyorsunuz.

Izinsiz görüntü çekmek suç mu?

Yasada izinsiz görüntü veya ses kaydı almanın suç sayılmasının en önemli nedeni, Özel hayatın gizliliğini ihlal ediyor olmasıdır. Böyle olunca da bir kimsenin izinsiz görüntü veya ses kaydını almak Hukukumuz açısından Suç teşkil etmektedir.

Kamu kurumunda fotoğraf çekmek suç mü?

Yargıtay, bir kişinin kamusal alan sayılan bölgelerde dolaşmasının fotoğraf çekilmesi için 'rıza gösterdiği' anlamına gelmeyeceğini söylüyor. ... Bu verilerin izinsiz kaydedilmesi ve kamusal alanda paylaşılması durumunda ise cezai yaptırımlarla karşılaşmak muhtemel bir durum.

Görüntü almak suç mu?

Öncelikli olarak şunu belirtmeliyiz ki izinsiz görüntü veya ses kaydı almak suçtur. Bu durumun suç olarak kabul edilmesini sağlayan uluslararası belgeler var olduğu gibi hukukumuzda da gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Suç olmasının en önemli nedeni özel hayatın gizliliğini ihlal ediyor olmasıdır.

Görüşme kaydı almak suç mu?

2. Görüşme kaydı almak suç mu? Şimdiden söyleyelim, eğer karşı tarafın rızası olmadan bir görüşme kaydı alırsanız bu yasal olarak doğrudan suç teşkil ediyor. ... Türk Ceza Kanunu'nun 12. maddesine göre, “Kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ihlal eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Telefon konuşmaları delil sayılır mı?

Konuşma ve mesaj içerikleri iletişime taraf olanlar tarafından kayıt altına alınabilir, delil olarak kullanılabilir. Mahkeme kararı ile bir cihazın iletişiminin takibi ve kayıt altına alınması kararı varsa bu sırada tesadüfen bir başka suç delili ortaya çıkarsa bu da delil olarak kullanılabilir.

Alacak verecek davasında ses kaydı delil olur mu?

Boşanma davası, alacak davası, tazminat davası gibi özel hukuk davalarında kişinin kendisinin veya bir yakının iddiasını ispatlamak amacıyla bir kereye mahsus yapılan kayıtlar da delil değerine sahiptir.

Sesli güvenlik kamerası yasal mı?

Ceza Kanunu'na göre kişilerin rızası olmadan kayıt veya video kaydı yapmak yasal değildir. Çünkü bu konuda suç teşkil ediyor. Ancak işyerinde güvenlik kamerası kaydı yapılmasının önünde yasal bir engel bulunmamaktadır.