Omurilik kisti tehlikeli midir?

İçindekiler:

  1. Omurilik kisti tehlikeli midir?
  2. Omurilik kisti nasıl tedavi edilir?
  3. Tarlov kisti tedavisi nasıl olur?
  4. Tarlov kisti kendiliğinden geçer mı?
  5. Tarlov kisti nedir neden olur?

Omurilik kisti tehlikeli midir?

Çoğu kist zararsızdır. Nedenlerine ve hangi organda bulunduklarına, ebatlarına, konumlarına ve davranışlarında göre bu oluşumlar sorunlara da neden olabilirler. Aynı örneğin omurganın spinal kanalında komşu yapılara baskı uyguladıklarındaki gibi.

Omurilik kisti nasıl tedavi edilir?

Omurilik tümörü tedavisinde genel olarak cerrahi yöntemler uygulanmaktadır. Bununla birlikte, bazı durumlarda kemoterapi ve radyoterapiden de faydalanılmaktadır. Cerrahi operasyonlar çoğunlukla iyi huylu olan tümörün tamamen çıkarılmasını amaçlamaktadır.

Tarlov kisti tedavisi nasıl olur?

Tarlov kisti tedavisi Ameliyatlı yöntemde ise kistin nüfus ettiği omurilik bölgesi açılır kist içinde ki sıvı boşaltılır ve içine fibrin yapıştırıcı sıkılır. Genellikle hastada kiste bağlı dışkılama ve idrar ile ilgili problemler varsa ve kist boyutu 1,5 cm'den büyükse ameliyat uygulanmaktadır.

Tarlov kisti kendiliğinden geçer mı?

Sonuçlar. En sık olan komplikasyonu ameliyat sonrasında BOS sızmasıdır. Bazı vakalarda BOS sızması kendiliğinden iyileşir.

Tarlov kisti nedir neden olur?

Tarlov kisti sinir köklerini etkileyen sıvı dolu keseciklerdir ve sakral bölgede daha sık görülür. Çok sayıda farklı büyüklüklerde kist olabilir. Asıl nedeni bilinmese de, sinir kılıflarının normal gelişmesinin bir varyasyonu şeklinde geliştiği düşünülmektedir. Kist içeriği normal beyin omurilik sıvısıdır.