Asus Laptop özelliklerine nasıl bakılır?

İçindekiler:

  1. Asus Laptop özelliklerine nasıl bakılır?
  2. RAM markasına nereden bakılır?
  3. Anakart seçilirken dikkat edilecek hususlar nelerdir?
  4. Ramlere nereden bakılır?

Asus Laptop özelliklerine nasıl bakılır?

Adım #1: Başlat menüsünden “Ayarlar” uygulamasını açın. Adım #2: Sistem menüsünü açın. Adım #3: Sol barda en altta “Hakkında” kısmına tıklayın. Adım #4: Açılan menüde sistem özellikleriniz görüntülenecektir.

RAM markasına nereden bakılır?

RAM Bellek Markası Öğrenme Bilgisayar açıldıktan sonra arama çubuğuna gelerek CMD yazıp, aratın. Daha sonra komut istemini “Yönetici olarak çalıştır” seçeneğine tıklayın. Buradan RAM markasını öğrenmek için “wmic memorychip get devicelocator, manufacturer” komutunu yazarak enter tuşuna basabilirsiniz.

Anakart seçilirken dikkat edilecek hususlar nelerdir?

Anakart alırken dikkat etmeniz gerekenlerden biri de kasanız ile anakart arasındaki uyumdur. Seçim aralığınız da zaten bu ölçütte ilerlemelidir. Öncelikle size uygun işlemci ile PC'nizin kalbini oluşturmalı, ona uygun bir vücut (anakart) seçmeli ve anakartın uyumlu olacağı kasayı belirlemelisiniz.

Ramlere nereden bakılır?

RAM bellek modelini öğrenmek için öncelikle bilgisayarınızı açmanız gerekir. Daha sonra görev yöneticisini açarak performans sekmesine tıklayabilirsiniz. Solda yer alan sütundan belleği seçin ve sağ üstte yer alan bilgiye göz atın. Bu alanda size belleğinizin türünü ve kaç GB olduğunu gösterir.