Peygamberimiz hastalara nasıl dua ederdi?

İçindekiler:

  1. Peygamberimiz hastalara nasıl dua ederdi?
  2. Hucurat Suresi şifa için kaç defa okunmalı?
  3. Ameliyat için hangi sure okunur?
  4. Guatr için hangi ayet okunur?
  5. Diz ağrısına hangi esma okunur?

Peygamberimiz hastalara nasıl dua ederdi?

Hz. Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- bir rahatsızlıkları olduğu zaman Muavvizeteyn sûrelerini okur, kendi üzerine üfler ve onu eliyle üzerinden silerdi. Ve şöyle buyururlardı: Türkçe Okunuşu: Bismillahi Allahümme dâvini bi devaike veşfini bi şifaike ve ağnini bi fadlike ammen sivâk vahzer anni ezake.

Hucurat Suresi şifa için kaç defa okunmalı?

Hazreti Peygamberimiz Muhammed Mustafa (s.a.v) Hadis-i Şerifine göre 'Kim Hucurat Suresini okursa Allah'a ibadet edenlerin sevabı kadar sevap verilir. ' buyurmuştur. Sure hastalıklara karşı şifa niyetiyle okunur ve Allah'tan şifa istenir. Sureyi şifa niyetiyle 7 gün boyunca, 7'şer defa suya okunur.

Ameliyat için hangi sure okunur?

“Allahümme Rabbenâ. Ezhibi'l-be'se, işfi, ente'ş-şâfi. Lâ şifâen illâ şifâüke, şifâen lâ yuğâdiru sekamen.”

Guatr için hangi ayet okunur?

E ve lem yerallezîne keferû ennes semâvâti vel arda kânetâ ratkan fe fetaknâhuma, ve cealnâ minel mâi kulle şey'in hayy(hayyin), e fe lâ yu'minûn(yu'minûne).

Diz ağrısına hangi esma okunur?

Bilhassa diz ağrıları için şu ayeti kerime okunur ve ağrıyan kısım sıvazlanır. وَإِذَا رَأَيْتَ الَّذِينَ يَخُوضُونَ فِي آيَاتِنَا فَأَعْرِضْ عَنْهُمْ حَتَّى يَخُوضُواْ فِي حَدِيثٍ غَيْرِهِ ” Bismillâhirrahmânirrahîm, ve izâ raeytellezîne yehûdûne fî âyâtina fe a'rid anhüm hatta yahûdû fî hadîsin gayrih.”