Kamyonet Tonaj cezası ne kadar?

İçindekiler:

  1. Kamyonet Tonaj cezası ne kadar?
  2. Bir TIR ne kadar yük taşır?
  3. Transit kaç ton alır?
  4. Ford Transit kac kg?
  5. Ford Transit tonajı ne kadar?
  6. Tonaj cezası nereye ödenir?
  7. Bir tırın ağırlığı ne kadardır?

Kamyonet Tonaj cezası ne kadar?

TONAJ CEZASI Kantara girmemek ve denetim istasyonlarında gerekli kontrollerin yapılmasına izin vermemek olarak da adlandırılan tonaj cezası 2021 yılında 2452 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

Bir TIR ne kadar yük taşır?

Yasalara göre ülkemizde tırların en fazla yük taşıma kapasitesi 24 ile 27 ton arası bir birim konarak karara bağlanmıştır. Boş ağırlıkları ise genelde 15 ile 16 ton olarak belirlenmiştir. Tır denilen araçlar açık ve tenteli olarak tanımlanır. Normal tır, tenteli ve ya açık, boy 13.60,en 2.42, yükseklik 2.60 metredir.

Transit kaç ton alır?

Yeni Transit, 3,5 tonluk yük taşıma kapasitesiyle öne çıkarken, uzun şasili Transit Kamyonetler 4,7 tona kadar yük taşıyabiliyor. L1'den L5'e kadar uzanan 5 farklı şasi uzunluğunda üretilen Yeni Transit'in Van versiyonunda 3 farklı uzunluk ve 2 farklı tavan yüksekliği mevcut.

Ford Transit kac kg?

Ford'un 5 tonluk Transit Kamyoneti ise müşterilere üç dingil mesafesi, dört şasi uzunluğu, veya sürücü dahil yedi kişiye kadar koltuk içeren çift kabin gibi özellikler arasından gereksinimlerine en uygun olanları seçebilme imkânı sunuyor. 5 tonluk Transit kamyonetin 'çift kabin' versiyonu, kasasız olarak, 2.690 kg'a ...

Ford Transit tonajı ne kadar?

Yeni Transit, 3,5 tonluk yük taşıma kapasitesiyle öne çıkarken, uzun şasili Transit Kamyonetler 4,7 tona kadar yük taşıyabiliyor.

Tonaj cezası nereye ödenir?

Ceza bedelini banka şubeleri, PTT şubeleri, vergi dairesi ya da internet aracılığıyla ödeyebilirsiniz. Online kanallarla ödemenizin yanı sıra ilgili aracı kurumlardan nakit olarak da ödeme imkanına sahipsiniz.

Bir tırın ağırlığı ne kadardır?

Normal tır (açık veya tenteli) : boy, en, yükseklik olarak 13.60x 2.42x 2.60 ölçülerine sahip olan aracın alacağı yük miktarı, 20 ila 24 ton aralığındadır. Maxima tır (tenteli römork): 13.60x 2.44x 2.80 ölçülerine sahip olan araç, 20 ila 24 ton yük alabilmektedir.