Yılbaşı neden günah?

İçindekiler:

  1. Yılbaşı neden günah?
  2. Yılbaşı hediyesi almak günah mı?
  3. Yılbaşı ile ilgili programlar izlemek günah mı?
  4. Hindi yemek günah mı?
  5. Tombala oynamak günah mı?
  6. UNO oynamak günah mı?
  7. Şans oyunları oynamak günah mı?

Yılbaşı neden günah?

Noel Kutlamak veya Noel ile ilgili birşeyler yapmak, başka dinlere benzemek anlamına gelmektedir. İslam dininin başka kutsal günleri vardır ve bu günlerde yapılacak başka ritüellerde vardır. İslam Dininde başka dinlere ve kültürlere benzemek kesinlikle yasaklanmıştır.

Yılbaşı hediyesi almak günah mı?

Yılbaşında hediyeleşmek günah mıdır? Yılbaşı kutlaması ehli küfrün adetlerinden olup dinimizde yeri yoktur. Yılbaşı gibi ehli küfrün merasimleri ve özel günleri kutlamak,onları tebrik etmek hediyeler almak haram olduğu gibi bu fiilleri yapmak kişiyi küfre götürür.

Yılbaşı ile ilgili programlar izlemek günah mı?

YILBAŞI HIRISTİYANLARIN DİNİ MERASİMİ” İnsanların günah işlemek için haftalar önce hazırlık yaptığını söyleyen Cübbeli Ahmet Hoca, yılbaşını evde geçirip özel televizyon programları izleyenlerin de günah işlediğini açıkladı.

Hindi yemek günah mı?

Hindi etinin normal günlerde tüketilmemesiyle ilgili bir sorun yok. Ancak âlimler yılbaşında hindi yemenin doğru olmadığını belirtiyor. Niyet yılbaşı kutlamak olmasa bile 31 Aralık'ta hindi eti yemek de bir benzeşmedir.

Tombala oynamak günah mı?

Hadislerde konuya ilişkin uygun olmadığı belirtilmekte ve din alimleri bu oyunların haram olmadığını ancak mekruh olduğunu savunmaktadır. Tombala, İslam kültürüne ait bir oyun değildir. ... Günah olsun veya olmasın tombala oynamak dinden çıkmanıza sebep olmamaktadır.

UNO oynamak günah mı?

Değil tabii ki de. Kumar niyetine para alıp vermesine oynuyorsan her oyun günahtır.Aksi halde tek günahı var vaktinizi boş şeylerle çarçur etmek. Başka günahı yok.

Şans oyunları oynamak günah mı?

Açıklamada, “Taraflardan birisinin kazanıp diğerinin kaybetmesi esasına dayalı bütün şans oyunları kumar kapsamında değerlendirilip haram kılınmıştır. ... Buna göre şans faktörüne dayalı olan piyango, toto, loto, iddia, müşterek bahis, ganyan gibi tertip ve oyunlar da kumardır ve haramdır.