Anti rubella IgM pozitif nedir?

İçindekiler:

  1. Anti rubella IgM pozitif nedir?
  2. Anti rubella ıgm ne demek?
  3. Hamilelikte anti rubella IgG yüksek çıkması nedir?
  4. Anti CMV IgM değeri kaç olmalı?

Anti rubella IgM pozitif nedir?

Bu kapsamda yapılan Rubella IgG'nin pozitif olması durumunda söz konusu o bireyin kızamıkçık hastalığına karşı bağışıklığının olduğunu gösterir. Diğer bir tabir ile Rubella IgG pozitif çıkması kişinin rubella (kızamıkçık) hastalığına bağışık olması demektir.

Anti rubella ıgm ne demek?

Rubella IgG testi, Rubella hastalığına karşı bağışıklık kazanılıp kazanılmadığını anlamak için yapılan testlerdir. Rubella çocukluk döneminde yaşanan hastalıklardan biridir. Rubella hastalığı geçirmiş veya Rubella aşısı olmuş çocuklar zaman içerisinde bu hastalığa karşı bağışıklık kazanır.

Hamilelikte anti rubella IgG yüksek çıkması nedir?

Rubella IgG'nin pozitif olması, o kişinin kızamıkçığa karşı bağışıklığının olduğunu gösterir. Rubella enfeksiyonu hamilelik sırasında geçirildiğinde bebekte ciddi hasarlara ya da düşüklere neden olabilir.

Anti CMV IgM değeri kaç olmalı?

Yapılan anti cmv igg testinde normal değerlerin ne olduğu da merak edilebiliyor. Test sonucunun 4 AU/ml ve daha düşük olması negatif anlamına gelir. 4 AU/ml ila 5 AU/ml arasın sonuç sınırda kabul edilir. Sonucun 5 AU/ml ve üzerinde olması ise pozitiftir. Yani kişinin daha önce bu enfeksiyonu geçirdiğini gösterir.