Veledname kimin eseri?

İçindekiler:

  1. Veledname kimin eseri?
  2. Sultan Veled kimin Babasidir?
  3. Sultan veledin eseri nedir?
  4. Sultan Veled in oğlu kimdir?
  5. Sultan Veled kimin oğlu?
  6. Sultan veledin Farsça yazdığı dini ahlaki öğütler veren eseri nedir?

Veledname kimin eseri?

Sultan Veled İbtidâ-nâme/Yazarları

Sultan Veled kimin Babasidir?

Muhammed Sultan Bahaeddin Veled veya kısaca Sultan Veled (, Karaman - , Konya), Mevlana Celaleddin Rumi'nin oğlu, Mevlevîliğin asıl kurucusu ve ikinci piri. Annesi Semerkandlı Şerafeddin Lala'nın kızı Gevher Hatun Harzem hanedanından olduğundan, Sultan Veled diye anıldığı rivayet edilmektedir.

Sultan veledin eseri nedir?

Sultan Veled'in Farsça yazdığı bilinen beş eseri bulunmaktadır. Divan'dan başka İbtidâ-nâme, Rebâb-nâme, İntihâ-nâme mesnevileri ile nesir olarak yazdığı Ma'ârif adlı eseri vardır. Manzum eserlerinin toplam beyit sayısı 30.000'e ulaşan Sultan Veled'in devrinde velûd (=çok eser veren) bir şair olduğu görülür.

Sultan Veled in oğlu kimdir?

Nitekim Samagar Noyan'ın oğlu Sivas valisi Arap Noyan, Sultan Veled'in oğlu Ulu Ârif Çelebi'nin candan müritlerinden olmuş ve onu her zaman koruyup kollamıştır. KAYNAKÇA Ahmed Eflâkî, Ariflerin Menkıbeleri I-II (çev.

Sultan Veled kimin oğlu?

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî Gowhar Khatun Sultan Veled/Ebeveynleri

Sultan veledin Farsça yazdığı dini ahlaki öğütler veren eseri nedir?

Ma'ârif: Farsça mensur bir eser olup, elli altı bölümden meydana gel miştir. Eserde Senâî ve Mevlânâ'dan şiirlere de yer verilmiştir. Sultan Veled'in dinî, ahlâkî öğütlerinin yer aldığı bu eseri, Meliha Tarıkâhya (Anbarcıoğlu) tarafın dan Türkçeye çevrilerek yayımlanmıştır (Sultan Veled, Ma'ârif, Çev.