Ferhad ile Şirin kimin eseri?

İçindekiler:

  1. Ferhad ile Şirin kimin eseri?
  2. Ferhat ile Şirin Mesnevi midir?
  3. Ferhat ile Şirin şiiri kime ait?
  4. Hüsrev ü Şirin kaçıncı yüzyılda yazılmıştır?
  5. Hüsrev ü Şirin Hikayesi kime aittir?
  6. Ferhat hangi dağı delmiş?

Ferhad ile Şirin kimin eseri?

Lamiî'nin 5095 beyitlik Ferhad u Şirin veya Ferhadname isimleriyle bilinen mesnevisi Ali Şir Nevayî'nin aynı adlı eserinin çevirisi gibidir. Lamiî, mesnevisinde Ali Şir Nevayî'nin eserinde olduğu gibi, aşk kahramanı olarak Hüsrev'i değil Ferhad'ı ön plana çıkarmıştır.

Ferhat ile Şirin Mesnevi midir?

Gerek Hüsrev ü Şirin gerek Ferhad ile Şirin adıyla İran ve Türk Divan şairleri tarafından mesnevi biçiminde yazılmıştır.

Ferhat ile Şirin şiiri kime ait?

FERHAT İLE ŞİRİN Şiiri - Kudret Akpınar.

Hüsrev ü Şirin kaçıncı yüzyılda yazılmıştır?

Aruzun "mefâîlün mefâîlün feûlün" kalıbıyla yazılmış 6944 beyitlik bir eserdir. Şeyhî, II. Murad'a ithaf ettiği eserini onun tahta çıktığı sırada yazmaya başlamış, fakat tamamlayamadan vefat etmiştir. Şeyhî 832'den (1429) sonra öldüğüne göre Hüsrev ü Şîrîn'in 1421-1430 yılları arasında yazıldığı söylenebilir.

Hüsrev ü Şirin Hikayesi kime aittir?

Nizâmî-i Gencevî Hüsrev ile Şirin/Yazarları

Ferhat hangi dağı delmiş?

Sultan, kız kardeşini vermek istemez. Ferhat'ı oyalamak için Elma Dağı'nı delip şehre su getirmesini şart koşar. Ferhat, sevdanın verdiği aşkla dağları delmeye başlar. Mehmene Banu, dağı delip suyun akacağı kanalı tamamlamak üzere olan Ferhat'ın yanına yaşlı dadısını göndererek, Şirin'in öldüğü haberini ulaştırır.