Nama ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Nama ne anlama gelir?
  2. Nama ne demek TDK?
  3. Namazın anlamı ne demek?
  4. Nama ne demek hukuk?
  5. Payların nama yazılı olması ne demek?
  6. Günde 5 vakit namaz kılmanın hükmü nedir?
  7. Namazın kökeni nedir?
  8. Nama yazılı olan senetler nelerdir?

Nama ne anlama gelir?

Eski Altay dilinde Nemeh, Moğolca Nımayan, Mançu ve Tunguz dillerinde Namı, Buryatça Nama, Eski Türkçe Yıma/Cıma/Imya/Ima/İme sözcükleri Geyik anlamına gelir ve Türk kültüründe Geyik kutsal sayılıp, su ve deniz ile ilişkilendirilir.

Nama ne demek TDK?

is. (mektu:bu) Bir şey haber vermek, sormak, istemek veya duyguları bildirmek için birine çoğunlukla posta yoluyla gönderilen, zarfa konulmuş yazılı kâğıt, name: "Mektubunda diyorsun ki gel gayri / Sütler kaymak tutar tutmaz ordayım." -B. S. Erdoğan.

Namazın anlamı ne demek?

Namaz (Arapça: صلاة Salah), İslam'ın şartlarından biri olarak kabul edilen bir ibadettir. Kur'an'da günün belli vakitlerinde abdestle birlikte duaya kalkılması ifadesi bulunur. Kur'an'a göre namaz Allah'ı anarak teslimiyetin gösterildiği bir arınma biçimi ve İbrahim peygambere öğretilen bir ibadet şeklidir.

Nama ne demek hukuk?

Maddesinde: (1) Belli bir kişinin adına yazılı olup da onun emrine kaydını içermeyen ve kanunen de emre yazılı senetlerden sayılmayan kıymetli evrak nama yazılı senet sayılır. Denilmek suretiyle tanımlanmıştır.

Payların nama yazılı olması ne demek?

Nama Yazılı Hisse Senedi veya Nama Yazılı Pay Senedi anonim ortaklık payını temsil etmek üzere çıkarılan ve belli bir kişinin adına düzenlenmiş yani TK 487/2'ye göre sahibinin adını da içeren kıymetli evrak. Pay senetleri, hamiline veya nama yazılı olabilir (TK 484/1). Nama yazılı pay senetleri kanunen emre yazılıdır.

Günde 5 vakit namaz kılmanın hükmü nedir?

İslam'ın en önemli farzı olan namaz, günde 5 ayrı zaman diliminde olmak şartıyla her Müslüman için bir görevdir. Namazı, dinin bir hükmü ve gereği olarak, Allah'ın bir emri olduğu için bile yerine getirmek zorunluluğu vardır.

Namazın kökeni nedir?

Farsça namāz نماز "temenna, namaz" sözcüğünden alıntıdır. Farsça sözcük Orta Farsça (Pehlevice veya Partça) aynı anlama gelen namaç veya namāz sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Avesta (Zend) dilinde nəmah- "temenna, ibadet" sözcüğü ile eş kökenlidir.

Nama yazılı olan senetler nelerdir?

Nama yazılı senetler Türk Ticaret Kanununun 654. Maddesinde: (1) Belli bir kişinin adına yazılı olup da onun emrine kaydını içermeyen ve kanunen de emre yazılı senetlerden sayılmayan kıymetli evrak nama yazılı senet sayılır.