Piyer Loti de ne var?

İçindekiler:

  1. Piyer Loti de ne var?
  2. Pierre Loti Tepesi ismini kim verdi?
  3. Piyer Loti de kimin mezarı var?
  4. Pierre Loti çay kaç para?

Piyer Loti de ne var?

Tepe, aynı zamanda harika fotoğraflar çekmek için de oldukça popüler bir mekan. Alanda bir butik otel, altı adet konak, bir restoran ve bir de kafe bulunuyor. Tepenin yamaçlarında da büyük bir mezarlık var. Ayrıca, kafenin ve teleferik istasyonunun hemen yanında, teleskop bulunan bir de seyir terası var.

Pierre Loti Tepesi ismini kim verdi?

Pierre Loti Tepesi, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde Haliç'e nazır bir tepedir. Tepe adını, 1876 yılında İstanbul'a gelerek buraya yerleşen ve sık sık bu tepedeki bir kıraathaneye gelmesiyle tanınan Fransız roman yazarı ve doğu bilimci Julien Viaud'dan almıştır.

Piyer Loti de kimin mezarı var?

Fransız yazar Pierre Loti'nin zaman zaman gelerek kahve içtiği söylenen kahvehaneye (Pierre Loti Tepesi) çıkan yokuşun çevresinde tanınmış kişilerin mezarları vardır. Yokuşun hemen başında, 1900'de cihan pehlivanlığını kazanan, 1904'te de ölen Kara Ahmed'in demir parmaklıklı mezarı vardır.

Pierre Loti çay kaç para?

Pierre Loti'de kahvaltı fiyatları, İstanbul'un korularında, kasırlarında ve diğer yerlerinde yapılan kahvaltıdan pahalı değil. Tek kişilik kahvaltı tabağı 45 TL'den başlıyor ve çay fiyatları ise 5 TL'den başlamaktadır.