BMW uçak motoru üretiyor mu?

İçindekiler:

  1. BMW uçak motoru üretiyor mu?
  2. BMW ilk seri üretim otomobili nedir?
  3. Bmw'nin parçaları nerede üretiliyor?
  4. BMW ilk nerede?

BMW uçak motoru üretiyor mu?

Birinci Dünya Savaşı sırasında, BMW bir uçak motoru üreticisi olarak kuruldu. Selef şirketlerden Bayerische Flugzeug-werke AG'nin kuruluş tarihi olan , günümüzde BMW'nin kurulduğu tarih olarak kabul ediliyor. Bavyera'ya özgü beyaz ve mavi renkteki efsanevi BMW logosu, 1917'de marka olarak tescillendi.

BMW ilk seri üretim otomobili nedir?

İlk zamanlarda sadece uçak motoru üreten şirket, 1928 yılında satın aldığı Fahrzeugfabrik Eisenach A.G. otomobil şirketinden sonra otomobil üretimine girmiştir. BMW ilk otomobil seri üretimini 1929'da 3/15 PS ismindeki otomobil ile yapmıştır.

Bmw'nin parçaları nerede üretiliyor?

Oto devlerinin parçaları Bursa'dan. Bursa'daki yan sanayi kuruluşları, Mercedes Benz, Porsche, GM Opel, BMW, Volkswagen gibi otomotiv devlerine parça ihraç ediyor. Bursalı üreticilerin Türkiye'nin 1.3 milyar dolarlık yan sanayi ihracatında büyük payı var.

BMW ilk nerede?

Şirketin ilk üretim yılları uçak motorları üzerindedir. Almanya'nın Münih kentinde kurulan bu firma, 1928 yılında satın aldığı “Fahrzeugtechnik Eisenach A.G.” firması sayesinde otomobil üretim sektörüne giriş yapmıştır. BMW ilk seri üretimine “3/15 PS” isimli modeli ile 1929 yılında başlamıştır.