Ehliyet geçici belge nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Ehliyet geçici belge nasıl alınır?
  2. Geçici sürücü belgesi ne zaman verilir?
  3. Geçici ehliyeti kim verir?
  4. Direksiyon sınavından kaç gün sonra geçici ehliyet alınır?

Ehliyet geçici belge nasıl alınır?

Geçici Sürücü Belgesi Nasıl Alınır? Geçici ehliyet belgesini alabilmek için öncelikli olarak Nüfus Müdürlüğüne başvuruda bulunulması gerekir. Müdürlük gerekli olan belgeyi hazırlayarak size temin edecektir. İsteğe bağlı olarak geçici ehliyet belgesi e-devlet üzerinden de barkodlu olarak alınabilir.

Geçici sürücü belgesi ne zaman verilir?

Geçici ehliyet belgesi, gerçek bir ehliyetin yerini tutar ve bu belgeyi araç kullanırken yanınızda bulundurmanız zorunludur. Geçici belgenin kullanım süresi ise 15 gün olarak belirlenmiştir. Bu süre içerisinde yeni ehliyetiniz elinize mutlaka ulaştırılmış olacağından dolayı süre sonunda hükmünü kaybeder.

Geçici ehliyeti kim verir?

2021 yılında ehliyetlerini yenileyenlerin, kaybedenlerin, sınıf ekleyenlerin veya ilk defa ehliyet alanların sürücü belgeleri hemen verilmediği için mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla Nüfus müdürlüğü tarafından geçici ehliyet belgesi verilmektedir.

Direksiyon sınavından kaç gün sonra geçici ehliyet alınır?

Başvurunuzu tamamladıktan sonra sürücü belgesi yerine geçen geçici belge verilecektir bu belgeyle araç kullanabilirsiniz. En geç 15 gün içinde sürücü belgesi kartınız adresinize teslim edilecektir.