Kircan nasil yapilir?

İçindekiler:

  1. Kircan nasil yapilir?
  2. Diken Ucu nasıl bir şey?
  3. Diken Ucu nerede yetişir?
  4. Diken Ucu bitkisi nedir?
  5. Melocan kavurması hangi yöreye aittir?

Kircan nasil yapilir?

Kırçan Kavurma Tarifi Yapılışı Öncelikle kırçan bol suda haşlanıp soğutulur, yaklaşık 3 cm lik uzunlukta doğranır. Soğan ve sarımsak zeytin yağında kavrulur, biber de eklenerek bir süre daha kavrulduktan sonra biber salçası ve baharatlar eklenir. Hazırlanan kırçan tavaya ilave edilir. Ara sıra karıştırarak pişirilir.

Diken Ucu nasıl bir şey?

Öncelikle melevcen, diken ucu diye bilinen Ordu yöresinde severek tüketilen çok lezzetli ağızda yerken adeta kayan bir ottur. Melevcenlerimiz bir güzel bol suda yıkanır. Ve haşlamak için kaynar suya atılır. Tenceremizin kapağı kapatılıp melevcenler yumuşayıncaya kadar haşlanır.

Diken Ucu nerede yetişir?

Türkiye'de Anadolu Saparnası ve Nemçe Saparnası türleri bulunur. Türkiye'de denize kıyısı olan bölgelerde 800 metre yükseklerde görülür. Özellikle Karadeniz mutfağında Dikenucu Kavurası adıyla yemeği yapılır.

Diken Ucu bitkisi nedir?

L. Melocan (Saparna), Dikenucugiller (Smilacaceae) familyasından, odunsu, 15 metreye kadar büyüyebilen, sarılıcı, tırmanıcı, dikenli ve çok yıllık bir bitkidir. Yüreğimsi yapraklarının sapları kısadır, kenarlarında diken bulunur.

Melocan kavurması hangi yöreye aittir?

Türkiye'de Anadolu Saparnası ve Nemçe Saparnası türleri bulunur. Türkiye'de denize kıyısı olan bölgelerde 800 metre yükseklerde görülür. Özellikle Karadeniz mutfağında Dikenucu Kavurası adıyla yemeği yapılır. Ordu melocan kavurması adıyla Ordu ili adına coğrafi işaret olarak başvurusu yapılmıştır.